Vandaag, zaterdag 4 februari 2023, ging te Aalter het Provinciaal kampioenschap jeugd judo door. Wij konden slechts één judoka afvaardigen, Achilleas Chantzos. Hij vocht in de categorie U18 tot 73 kg. In deze reeks waren 17 deelnemers ingeschreven.

Achilleas was gefocust op de kampen en wist een feilloos parcours af te leggen tot in de finale. Al zijn kampen kon hij winnen met ippon. In de finale stond hij tegen Axel Vaerewijck. Beiden kennen elkaar door en door. Het beloofde een spannende maar faire kamp te worden.

Na de reguliere kamptijd was de score gelijk zodat met over ging in de extra tijd, de golden score. Daar wisten beiden elkaar uit te putten. Pas na lange tijd kon Axel een punt maken tegen Achilles en goud veroveren, Achilleas moest zich tevreden stellen met zilver.

Coach Erik was enorm tevreden met het resultaat: ‘Achilleas kampte fair en Axel heeft op een sportieve manier gewonnen. Beiden behaalden een medaille en mogen doorgaan naar het Vlaams kampioenschap’.