Over ons

Judoclub Hokkaido Lochristi werd gesticht in 1997 door de huidige hoofdtrainer Erik Van Isacker.
De eerste jaren werd er getraind in twee groepen in de huidige danszaal van sporhal ’t Veerleveld.

Al snel kreeg de club naambekendheid in het competitiemilieu, waar men diverse Provinicale, Vlaamse en Belgische medailles wist te behalen.

Met het succes steeg ook het aantal leden en moest de club noodgedwongen overstappen naar drie trainingsgroepen in plaats van twee.

Op regelmatige basis komen gasttrainers hun visie van het judo bijbrengen aan de leden van de club. Diverse grote namen in de judowereld passeerden reeds de revue.

Dochter Svea behaalde haar trainersdiploma vij de Vlaamse Trainersschool en begon ook mee te helpen aan de vorming van jonge judoka’s.

De laatste jaren werden ook de relaties met Portugal (Algarve) en Mallorca behoorlijk uitgebouwd. Elk jaar doet de club mee aan tornooien en stages in deze landen, steeds komt men met podiumplaatsen naar huis. Maar ook deze clubs waren reeds te gast bij ons.

Met de opening van de nieuwe budozaal werd ook beroep gedaan op nieuwe trainers. Naast de reguliere judo trainingen, kunnen de leden van de derde groep nu ook deelnemen aan de krachttrainingen onder leiding van Stefan De Schryver.

Naast het judo probeerd de club ook via diverse nevenactiviteiten de leden en hun familie samen te brengen. De cub schrikt voor niets terug. Zo deden we 10 jaar mee met de jaarlijkste nieuwjaarsduik te Oostende. Maar ook minder intensieve activiteiten komen aan bod. Zo is de jaarlijkste schaatsavond of de Nieuwjaarsreceptie elke keer een succes.

Ondertussen staan drie generaties op de mat. Sinds enkele jaren zijn ook de kleinkinderen van Erik te vinden onder de leden.