Wij hoorden zopas dat er opnieuw een aanpassing zou zijn van de wedstrijdregels. Dit zou de zevende aanpassing zijn in enkele maanden tijd.
Wat wel zou zijn aangepast (er staat nog niets over op de site van de Vlaamse Judofederatie) is onderstaande:

  • De pistoolgrip zal niet worden toegelaten.
  • Diving van Uke (na een worp het hoofd in de mat plaatsen en draaien met het lichaam) zou worden bestraft met Hansoku Make.
  • Onorthodixe kumikata zal enkel worden toegelaten als Tori direct aanvalt.

 

Ergens begrijpen wij wel dat er een aanpassing van het reglement komt en dat men daar kleine wijzigingen op toepast. Het ware, ons inziens, beter om eerst eens rustig na te denken over welke aanpassingen men wil en dat men nadien niet contant veranderingen moet doorvoeren. Dat maakt het voor de judoka’s, coaches en scheidsrechters ook niet eenvoudiger.
Mochten wij nog horen van aanpassingen aan het reglement of belangrijke wijzigingen in verband met tornooien, houden wij u zo snel mogelijk op de hoogte. Wijzigingen zullen altijd zo snel mogelijk worden gepubliceerd op onze website.
Wij overwegen om begin volgend seizoen iemand te vragen om het reglement eens te komen uitleggen aan onze leden. Met de aanpassingen die er dan misschien al zullen zijn bijgekomen zou dat geen overbodige luxe zijn.