Amelie Rosseneu kwam zaterdag 16 september voedingsadvies geven aan onze leden. Amelie is diëtiste en was diverse malen Belgisch kampioene judo in de categorie tot 48 kg. In 2010 werd ze Europees kampioene te Boras. Zij weet dus als geen ander hoe het als topsporter is om te gaan met gewicht.

Sinds enkele jaren woont ze in Israël en schreef onlangs een boek over dit onderwerp. Reden genoeg voor ons om haar uit te nodigen en onze leden voedingsadvies te geven.

Amelie behandelde diverse eetgewoonten, die sterk afhankelijk zijn van de cultuur en de omstandigheden waarin mensen leven. Ze legde uit dat diëten niet gelijk staat aan uithongeren. Een gezonde evenwichtige voeding is heel belangrijk en dat werd overvloedig aangetoond. Eveneens maakte ze de leden wegwijs in onoverzichtelijke mix van producten die op de markt zijn. Ook gaf ze enkele eenvoudige manieren om gewicht onder controle te houden. De belangrijkste punten van haar uiteenzetting waren:

  • Eet verse producten
  • Eet gevarieerd
  • Overdrijf niet in de porties
  • Liever volle dan lightproducten
  • Drink voldoende water

Bagage in een vliegtuig is beperkt en daarom had ze maar enkele exemplaren van haar boek mee. De bestelling volgt eind september en Amelie beloofde de boeken op te sturen.

Mensen die interesse hebben in het boek kunnen dit bestellen tot einde september via de club.

Erna had Amelie nog tijd om ook een training te verzorgen voor de leden.

Na een krachtige opwarming waarin lenigheid een belangrijke rol speelde, behandelde zijn de armklem Juji Gatame. Een veelgebruikte armklem op tornooien. Amelie toonde enkele manieren om tijdens kampen tot deze armklem te kunnen komen. Steeds verder bouwend om een vorige situatie wist ze er een boeiende les van te maken. Naast de technieken was er ook plaats voor de Randori, de oefengevechten. Wegens tijdsgebrek werd dit beperkt tot een vijftal kampen per deelnemer.

Als afsluiter kreeg Amelie een mooie fruitmand en werd er voor de deelnemers een drink met hapjes verzorgd in de cafetaria van sporthal ’t Veerleveld.