Een week na de provinciale kampioenschappen gingen de Vlaamse kampioenschappen door te Tielt. Van elke Vlaamse provincie zakten de beste vier per categorie af naar het West-Vlaamse Tielt om te strijden voor de Vlaamse titel en een ticket voor het Belgisch kampioenschap. Wegens de drukte ging het kampioenschap door over twee dagen. Insiders weten dat deze Vlaamse kampioenschappen één van de zwaarste tornooien is om een podiumplaats te behalen.
Pauline Serie (dames U15) kwam op zondag 12 februari aan bod. In haar categorie, dames tot 52 kg, stonden 20 namen op de deelnemerslijst. Coach Erik en Pauline weten beiden dat de kansen op een medaille heel klein zijn voor haar.
De eerste kamp die Pauline voert is er een van aftasten en proberen een goede kumikata te nemen (grip op de tegenstander). Beide kampers proberen in te vallen zonder veel resultaat. Als de tegenstander Pauline kan werpen met O Soto Gari krijgt ze er Waza Ari voor. Ze slaagt erin om Pauline onder controle te houden met Sankaku Gatame en krijgt er Ippon voor. Pauline komt in de herkansingen terecht.
Bij de eerste kamp in de herkansingen draait Pauline van te ver in. Ze slaagt er niet in om het been voor de tegenstander te brengen om te werpen. Als Pauline aanvalt, ontwijkt de tegenstander steeds de kamp. Ze krijgt strafpunten voor passief gedrag en buitenstappen. Als Pauline opnieuw aanvalt en de tegenstander blokkeert, slaagt Pauline erin om haar achterwaarts te werpen en Waza Ari te bekomen. Even later krijgt de tegenstander haar derde strafpunt wegens passiviteit en verliest zo haar kamp. Nog slechts één kamp te winnen en Pauline mag kampen voor brons.
In deze kamp komt ze uit tegen de judoka uit Kruishoutem waar ze in het Provinciaal van verloor. Hier begint Pauline constant aan te vallen en geeft de tegenstander geen kansen. Ze krijgt Waza Ari na een bijna gelukte worp. Bij een tweede poging krijgt Pauline opnieuw Waza Ari en slaagt erin de tegenstander te controleren met houdgreep. De tegenstander ziet echter kans zich te bevrijden en beide kampers staan opnieuw voor elkaar. Als Pauline nogmaals inkomt, kan de tegenstander haar worp overnemen met Tani Otoshi en krijgt er ook Waza Ari voor. De kamp loopt verder uit maar Pauline kan haar voorsprong blijven behouden en wint ook deze kamp. Zo komt ze in de finale voor het brons.
Pauline wil de medaille, zet alles op alles en valt gedurig aan. Ze kan diverse Waza Ari’s behalen en zo al een mentale voorsprong opbouwen. Als beiden even later op de grond terechtkomen, slaagt Pauline erin om de tegenstander te controleren met houdgreep, maar zes seconden voor tijd kan deze zich bevrijden.
Ook deze kamp wordt volledig uitgevochten en Pauline wint met drie Waza Ari’s de bronzen medaille.
Vreugde alom in het kamp van Judoclub Hokkaido Lochristi. Pauline heeft deze echt verdiend en mag volgende week naar het Belgisch kampioenschap te Herstal.