Zowel Ginny Van Hecke als Nathan Van Hoorebeke slaagden erin zich te plaatsen voor het Vlaams kampioenschap te Tielt. Dit ging door na het provinciaal kampioenschap tijdens het weekend van 10 en 11 februari 2018. Ginny kwam de zaterdag aan de beurt, Nathan de zondag.

Ginny Van Hecke begint aan haar eerste kamp en wil de tegenstander werpen met Makikomi. Tot driemaal toe probeert ze, maar steeds is het te weinig om score te krijgen. Als ze op de grond terecht komen wil de tegenstander een armklem (Juji Gatame) aanzetten, maar Ginny kan lange tijd weerstand bieden. Ten slotte lukt het de tegenstander om de klem aan te zetten en Ginny moet opgeven. Ze wordt doorverwezen naar de herkansingen.
Daar besluit ze alles op alles te zetten en blijft constant aanvallen.
Driemaal Makikomi leveren geen punten op. Ook als beiden na de worp op de grond verder kampen kan geen van hen de overhand behalen. Ginny geraakt in een armklem, maar kan zich bevrijden.
Even later valt Ginny opnieuw aan met een combinatie van O Soto Gari naar O Soto Makikomi maar ook deze beweging levert haar geen punten op. De tegenstander kan niet inkomen en wordt bestraft met Shido wegens passiviteit. Na een zoveelste poging van Ginny om de tegenstander te werpen, komen beiden op de grond en Ginny geraakt in Tate Shiho Gatame. Ze kan echter het been van de tegenstander insluiten zodat er geen Osae Komi wordt gegeven. De tegenstander slaagt erin om Koshi Guruma in te komen maar nu kan Ginny de worp verhinderen. Einde kamptijd zonder dat één van beiden kon scoren. De kamp gaat verder in golden score (wie het eerst een punt maakt is de winnaar). Als Ginny nogmaals wil werpen met Makikomi, kan de tegenstander har counteren met Tani Otoshi en krijgt er Waza Ari voor. Ginny is uitgeschakeld en moet het stellen zonder podiumplaats.

Nathan Van Hoorebeke komt de zondag kampen.
In zijn eerste kamp wil hij de tegenstander counteren met Tani Otoshi maar krijgt er geen score voor. Even later komt hij in en de tegenstander kan hem overnemen met Ura Nage. Hij krijgt er Ippon voor en Nathan moet naar de herkansingen.
Zijn eerste kamp in de herkansingen is zowat gelijklopend met deze van Ginny. Nathan valt aan en probeert de tegenstander de vloeren. Als hij Sasae Tsurikomi Goshi probeert krijgt hij er geen score voor. Beiden geraken op de grond maar ook hier kan geen van hen de overhand behalen. Ook Seoi Nage levert hem niets op. De tegenstander krijgt een bestraffing om Nathan zonder techniek naar de grond te trekken. Even later krijgt hij een tweede bestraffing wegens passiviteit. Na een aanval Seoi Nage geraken beiden op de grond en Nathan kan de tegenstander even controleren met Yoko Shiho Gatame. Deze kan zich tijdig bevrijden en er komen geen punten. Ook deze kamp verloopt zonder dat één van beiden kan scoren. Net zoals bij Ginny gaat de kamp verder in golden score.
Een aanval, Makikomi, van Nathan levert hem niets op. Als hij de tegenstander wil controleren met Tate Shiho Gatame, kan deze een been van Nathan insluiten zodat er geen Osaekomi tijd volgt. Na enkele minute slaagt de tegenstander er toch in om Nathan te werpen en wint deze kamp.

Ook voor Nathan is het afgelopen en hij moet zonder medaille naar huis.
Van onze beide atleten was de inzet heel groot. Jammer dat er geen medaille bij was.