Bij de U15 mocht Jens als eerste aantreden (tegen de latere winnaar) in de categorie -42 kg. Zoals meestal wil Jens zijn tegenstander gaan domineren door hem met de rechterhand in de nek te grijpen. Maar hij wordt onmiddellijk gecounterd met een ippon seoi nage beweging. Dan wordt ook het verschil in wedstrijdervaring duidelijk. Jens wacht op een mate (die er niet komt), maar zijn tegenstrever gaat onmiddellijk door op grond en neemt Jens na enkele mooie schakelbewegingen in een sankaku houdgreep die muurvast zit. Eerste kamp voorbij.

Door het systeem van dubbele herkansing, mag Jens toch nog een tweede keer kampen. Hij laat zich echter onmiddellijk veel te makkelijk met links rond de nek nemen en naar de grond trekken in houdgreep. Hij plooit zich letterlijk en figuurlijk nog dubbel om eruit te geraken, maar helaas. Hier houdt het op voor Jens. Volgende keer beter, niet opgeven, blijven oefenen.

Nadien was het de beurt aan Robin in de categorie -50 kg. Robin begint zeer enthousiast aan de kamp en gaat op zoek naar een goede kumi kata. Hierbij geeft hij zijn tegenstrever een kleine opening langs links. Die komt goed in met een linkse ippon seoi nage en scoort een waza ari. Hierna komt Robin op een wat ongelukkige manier in een houdgreep terecht waar hij niet meer uit geraakt. Tweede maal waza ari na 15 seconden en dus is de kamp afgelopen.

Ook Robin mag herkansen. Bij zijn tweede kamp lijkt Robin het voorzichtiger aan te pakken. Hij deinst wat terug voor zijn tegenstrever, maar deze blijft komen en kan Robin grijpen en onmiddellijk werpen (waza ari). De houdgreep die er op volgt moet maar 15 seconden vastgehouden worden tot een tweede waza ari en ook deze kamp is afgelopen.

’s Namiddags was het aan de U18. Thomas was de enige van de club die was ingeschreven. Alle druk rustte op zijn schouders om toch nog iets te doen voor de club. Hij mocht aantreden in de categorie -73 kg. De eerste kamp was meteen veel belovend. Thomas domineerde de hele kamp met aanvallend judo. Hij dwong zijn tegenstrever tot 2 shido’s en scoorde ook een waza ari. Hij bleef vol overgave aanvallen (gebrek aan tornooi-ervaring?) en liep op een counter, ippon voor zijn tegenstrever. Spijtig, want hier zat duidelijk meer in!

Thomas werd verwezen naar de herkansingen. In zijn eerste kamp daar liet hij weer meteen zien dat hij kwam voor de overwinning. Eerst een yuko, daarna een waza ari. Bij de tweede herneming een tweede waza ari en de overwinning is binnen na amper een goeie halve minuut. Hierdoor mag hij kampen voor de derde plaats.
Thomas leek de bronzen medaille al te ruiken. Vol enthousiasme begint hij aan zijn kamp om meteen een yuko te scoren. Bij het verdere gevecht op de grond klopt zijn tegenstrever af (blijkbaar zat zijn duim verstrikt en verdraaid in de kimono) waardoor Thomas de medaille echt beet heeft.

Proficiat, Thomas! Nu niet stoppen, hier zit nog meer in.

Je kan alle kampen herbekijken op ons youtube kanaal.