Provinciale kampioenschappen U15-U21 te Aalter

Op zaterdag 25 januari gingen de Provinciale Kampioenschappen Oost-Vlaanderen door te Aalter. In totaal waren er zo’n 300 judoka’s ingeschreven. Rugemblemen waren verplicht op het kampioenschap en 1 judoka werd hiervoor uitgesloten tijdens de controle op de weging.
Wij namen deel met 8 leden. Voor enkelen van hen was dit hun eerste tornooi. Iedereen deed zijn best, maar het ontbrak enkelen duidelijk nog aan competitie-ervaring. Hieronder een kort verslag van de kampen.

Robin Clement – U15 -60 kg.
Wint 1e kamp maar moet na tweede kamp naar de herkansingen. Hij laat zich in de kamp voor brons verrassen met Harai Goshi en eindigt op een vijfde plaats. Robin heeft zeker geen slechte kampen geleverd en mag best trots zijn op zichzelf.

Elias Smeulders – U15 -60 kg
Legt een vlekkeloos parcours af en komt snel in de finale. Daar staat hij onmiddellijk voor maar begint risico’s te nemen. Toch kan hij de kamp verder domineren en wint goud. Als Provinciaal Kampioen stoot hij in februari door naar het Regionale Kampioenschap te Dendermonde.

Robin Van Hecke – U15 -55 kg
Verliest zijn 1ste kamp na amper 10 sec met een beenveeg. Hij loopt te veel mee en laat zich volkomen verrassen door zijn tegenstander. In de kamp voor brons kan Robin scoren maar krijgt geen punten. Hij wil een worp overnemen maar kan de tegenstander niet genoeg draaien en komt alsnog op de rug terecht. Heel goede pogingen ondernomen die jammer genoeg mislukten.

Viktor Tuytte – U15 -55 kg
Viktor wil in zijn eerste kamp de tegenstander op de rug vastnemen en is volledig uit evenwicht. Zijn tegenstander komt in met Koshi Guruma en gooit Viktor plat op de rug waarmee hij ippon scoort.
Viktor slaagt erin om in de tweede kamp ippon te scoren.  Na de toekenning van de score laat hij de houdgreep los. De hoekrechters herroepen de score. Weg houdgreep… weg ippon…
Victor verliest deze kamp en eindigt ook op een vijfde plaats. Met een betere scheidsrechter in de tweede kamp zou het resultaat er stukken anders hebben uitgezien.

Edger Van Der Linden – U15 -50 kg
Edger probeert in zijn eerste kamp regelmatig in te komen maar zijn tegenstander is sterker. Edger geraakt in houdgreep en wordt de volle ippon tijd vast gehouden. In de 2de kamp is zijn tegenstander te sterk. Hij kan Edger domineren en wint met ippon.

Jens Van Eester – U15 -46 kg
Jens verliest de eerste kamp. In tweede kamp is de tegenstand ook te groot en Jens valt eveneens buiten de prijzen.

Izaak Bogaert U18
Izaak heeft ervaring tekort en loopt mee met de tegenstander. Deze kan hem vegen met De Ashi Harai. In de herkansingen loopt Izaak niet meer mee met de tegenstander maar trekt deze volledig naar zich toe. Deze maakt gebruik van de bewegingen kan hem vloeren met O Uchi Gari. Izaak valt ook buiten de prijzen.

Thomas Depraetere – U21 -73 kg
Thomas geraakt in de eerste kamp in Sankaku Gatame. De houdgreep zit te strak en hij verliest de eerste kamp. In de herkansingen kan hij bijna scoren maar raakt in Kami Shiho Gatame. Ook hier kan Thomas niet uit geraken en valt ook buiten de prijzen.