Enkele leden opperden het voorstel om tijdens de zomervakantie even naar het strand te gaan om te trainen. Svea nam de organisatie op zich en zondag 7 juli gingen wij met een aantal leden van de derde groep naar Oostende. We kwamen samen te Gent dampoort en namen er de trein naar de kust.

Eens daar aangekomen zochten wij een rustig plaatsje. Aan het klein strand te Oostende waren er weinig toeristen zodat wij ruimte zat hadden. We bakenden een terrein af waar de training zou doorgaan. Het eerste werk was alle steken verwijderen zodat niemand zich zou bezeren.

Eens iedereen de judogi aan had konden wij beginnen. Erik toonde enkele technieken buiten de Gokio. Technieken die niet meer toegelaten zijn in het competitiejudo, maar wel nog in het examenprogramma zitten. Nadien werd er overgeschakeld op meer reguliere competitietechnieken. Ook werden enkele Randori voorzien. De deelnemers merkten dat trainen op het zand ander is dan trainen op een mat. De wendbaarheid is veel lager en de weerstand van het zand is pakken groter dan op een mat. Een bijkomend probleem is het opvliegend zand. Tijdens een worp of techniek deden wij het best onze ogen dicht om er geen zand in te krijgen, wat toch af en toe gebeurde.

Wie ons al wat kent weet dat het met een zandkorrel begint en eindigt op een handvol zand in de kledij.

Als amusement had Svea enkele competitiespelletjes bedacht. Tijdens een  klassiek spel, waarbij met water moet halen met een bekertje en een emmer vullen kwam de competitiegeest van onze leden boven. De Olympische gedachte werd aangepast naar ‘Winnen is belangrijker dan meedoen’ J.

Omdat we aan het klein strand niet in zee konden (rode vlag) verplaatsten wij ons naar een bewaakte zone waar zwemmen wel toegelaten was. De deelnemers gingen even zwemmen, of was het zand wegspoelen?

In de late namiddag vertrokken wij opnieuw richting Gent. Svea en Ewout hadden een barbecue voorzien voor wie dit wilde. Enkele leden die niet naar het strand konden, kwamen wel even langs op de BBQ. Ook daar was het opnieuw een gezellige drukte. De gemoedelijke sfeer van de club kwam er nogmaals tot zijn recht. Waarschijnlijk hernemen wij dit initiatief nogmaals in augustus.