Vandaag stond een culturele uitstap naar Gent op het programma. Daar we alle tijd hadden konden wij iets later ontbijten alvorens door te gaan.

Na een rustig ontbijt vertrokken we richten onze Provinciale hoofdstad. Vanaf het Sint Jacobs gingen we richting Sint-Baafs kathedraal. Tot onze grote spijt waren er grote restauratiewerkzaamheden zodat de mooiste kunstschatten niet zichtbaar waren voor onze Portugese gasten. Toch waren ze onder de indruk van de schoonheid van het gebouw en de (replica’s) van de schilderijen.

De weergoden waren ons slechtgezind want toen we buiten kwamen begon het goed te regenen.

Dan maar een horeca zaan binnengaan om iets te eten en het middagmaal te nuttigen. Omstreeks 13u30 voorspelden ze minder regen en het was tijd voor ons om via de korenmarkt en de graslei naar het gravensteen te gaan. Ook daar waren onze gasten onder de indruk van de schoonheid van het gebouw. De elektronische gids was zeker een pluspunt aan het bezoek. Ondertussen was het meer en meer beginnen regenen zodat we bijna verdronken op de kantelen. Gelukkig maakte het bezoek en de bezienswaardigheden veel goed.

Omdat het toch maar een regendag was en wij op tijd in Laarne moesten zijn besloten wij om na het gravensteen richting huiswaarts te gaan. We konden er een kleinigheid eten en even bekomen om dan naar judoclub Laarne te gaan voor de training.

Dinis gaf de drie groepen een verschillende training. De rode draad was echter het in beweging brengen van een tegenstander. Zowel op grond als rechtstaand demonstreerde hij diverse manieren om een tegenstander uit balans te brengen of manieren om aan te vallen bij Ne Waza.

In de derde groep werd het niveau fysiek behoorlijk opgeschroefd zodat allen aanwezigen zwetend op de mat stonden. Het genot van de training stond op diverse gezichten af te lezen.

Na afloop bij elke groep kreeg Dinis enkel goede commentaren. De andere aanpak van lesgeven viel duidelijk in de smaak bij de aanwezigen. De leden van de derde groep kregen ook de uitnodiging om bij hem langs te komen als ze in de buurt van Albufeira waren.

#BeActive #sportersbelevenmeer