Mede dankzij de financiële steun van het Erasmus+ programma van de Europese Unie, de Europese week van de sport en #BeActive konden wij de samenwerking met judoclub Albufeira (Algarve, Portugal) nog verstevigen en hem bij ons een week te gast uitnodigen. Onze club was in april al te gast bij hen, tijd om iets terug te doen.

Dinis Pinto en Sandrine Sousa kwamen in gezelschap van Emma en Arthur Pinto afgezakt naar Vlaanderen om bij Erik en Mieke te logeren.

Erik ging de delegatie afhalen op de luchthaven van Charleroi. Tijdens de heenreis merkte hij een grote file op de E40 richting Oostende en vroeg het thuisfront wat er loos was. Er bleek een ongeval te zijn gebeurd met uitgebrande auto’s zodat er voor de terugreis een alternatief moest worden gezocht.

Omstreeks 12u45 landde het vliegtuig met de Portugese gasten en het weerzien was warm en hartig. De koffers in de auto steken, parkeer ticket betalen en plaatsnemen. Erik reed via Mechelen, Temse en de E17 huiswaarts. Omstreeks 15u30 kwamen wij eraan en werden begroet door Mieke, Ginny met ouders en Lucas. Even later kwamen ook Svea, Ewout en de kids aan.

De gesprekken gingen over van alles en nog wat maar vooral over judo, wat dacht je? Herinneringen werden opgehaald, plannen werden gesmeed en de werking van het judogebeuren in beide landen werd besproken. Mieke had koffie en gebak voorzien voor de gasten. We moeten ons culinaire land promoten, niet?

Bij het avondeten werden lange gesprekken gevoerd tussen Erik en Dinis. Deels in het Engels, deels in het Frans. In het kort komt het erop neer dat wij beiden een uitwisseling zien zitten op langere termijn. Concrete plannen zijn er nog niet, maar het zou erop neer komen dat we met een delegatie naar ginder gaan en dat zijn naar ons zouden komen. Logeren zou dan gebeuren bij de ouders van de judoka’s. Wordt vervolgd ….

Al snel was het 21u30 en de gasten waren moe van de reis. Iedereen zich wassen en klaarmaken om te gaan slapen, behalve bibi die nog een verslag moet schrijven, foto’s bewerken en alles online zetten.

#BeActive #sportersbelevenmeer