Het eerste tornooi waar wij aan deelnamen was meteen in de buurt. JC Wachtebeke organiseerde opnieuw zijn U9 U11 U13 tornooi. Deze maal op zaterdag 14 september. Voor velen ligt dit te vroeg in het sportseizoen. Wij schreven slechts vier deelnemers in, drie bij de U9 en één bij de U11. Arne Claeys, Kobe Van Acker en Ziana Briers kampten bij de U9, Nao Van De Rostyne bij de U11.

Daar er werkzaamheden zijn aan de sporthal van Puyenbroeck was een beetje chaos om er te geraken. Ook was de cafetaria gesloten zodat men moest improviseren.

De organisatie had zijn best gedaan om alles in goede banen te leiden en mag ook trots zijn. De weging verliep vlekkeloos ende kampen konden op tijd beginnen.

Ziana Briers was als eerste aan de beurt.  In haar eerste kamp wil ze de tegenstander werpen maar deze kan overnemen met Harai Goshi en haar verder op de grond controleren.

Tijdens haar tweede kamp merkt coach Erik dat ze veel duwt en trekt aan de tegenstander, maar niet doorkomt als ze tegenstand voelt. Als ze op een moment haar hoofd onder de arm van de tegenstander steekt zonder in te komen bestraft de scheidsrechter haar met Shido. De tegenstander ziet haar kans om Ziana te werpen met O Soto Gari en haar verder te blijven controleren met Gesa Gatame tot het eindsignaal.

Erik merkt dat Ziana schrik heeft en ze laat zich in haar derde kamp inpakken door te tegenstander. Deze kan haar plat op de rug werpen met O Soto Gari en krijgt er een Ippon voor.

Arne Claeys is de volgende die mag kampen. Een aanval met O Soto Gari levert hem niets op. Als de tegenstander hem even later kan werpen met Tai Otoshi, gaat Arne onderuit en de tegenstander krijgt Ippon.

In tweede kamp kan de tegenstander Arne verrassen door hem te werpen met Harai Goshi links en zo de overwinning te behalen.

Arne begint aan zijn derde kamp. Hij neemt onder de gordel van de tegenstander en de scheidsrechter bestraft hem met Shido. Arne blijft achter de tegenstander lopen en deze kan hem werpen met Harai Goshi. Erik merkte op dan Arne niet doorkomt als hij weerstand van de tegenstander voelt.

Kobe Van Acker is de derde die mag kampen. Hij laat zich in zijn eerste kamp werpen met O Soto Gari maar de tegenstander krijgt er geen punten voor. Even later wil Kobe te tegenstander werpen met dezelfde worp maar deze kan overnemen met O Soto Gaeshi en krijgt er Ippon voor.

In zijn tweede kamp loopt Kobe achter de tegenstander. Geen van beiden kan scoren maar de tegenstander toonde de meeste inzet en viel het meest aan. Op beslissing van de tegenstander (hantei) krijgrt hij de overwinning.

Kobe begint aan zijn laatste kamp. Hij kan de tegenstander werpen met O Soto Gari maar krijgt re geen punten voor. Als beiden verder kampen op de grond kan geen van beiden de ander controleren.

Een ultieme aanval O Soto Gari levert Kobe tenslotte de welverdiende Ippon om.

Nao Van De Rostyne is aan de beurt. In zijn eerste kamp kan de tegenstander hem in de nek nemen en werpen met Harai Goshi.

Nao loopt in zijn tweede kamp mee met de tegenstander. Deze slaagt erin om Seoi Otoshi in te komen en Nao te werpen. De scheidsrechter geeft er Ippon voor.

Onze jongeren waren duidelijk nog niet in vorm. Toch bleef iedereen sportief wat dan weer voor een goede sfeer zorgde.