Onze kleinste judoka’s kregen op zaterdag 21 februari de kans om ook deel te nemen aan een tornooi. Organiserende club was Berlare. Drie van onze leden schreven zich in om deel te nemen, twee van hen namen ook effectief deel. Lore De Peuter en Prieel Pynaert vertegenwoordigden onze club. Svea, Ewout en Erik waren ter plaatse als begeleiders en coaches. Na de weging volgde de gezamenlijke opwarming.

Lore De Peuter kwam als eerste aan de beurt. Zij viel aan met O Soto Gari, maar van veel te ver en met gestrekte armen. Zij slaagde er niet in de tegenstander te werpen. Als ze even later even onaandachtig is kan de tegenstander haar werpen en de kamp winnen.
In haar tweede kamp probeert ze ook weer O Soto Gari in te komen maar weer van te ver. Na ongeveer 1 minuut kan de tegenstander haar werpen en vast houden op de grond. Lore probeert zich te bevrijden, maar zonder succes. In haar derde kamp doet Lore weer dezelfde worp. De tegenstander kan haar ook overnemen en vasthouden op de grond. Lore moet zich tevreden stellen met een vierde plaats.

Prieel Pynaert probeert in haar eerste kamp ook aan te vallen met O Soto Gari. Ook zonder succes. De tegenstander kan haar op de grond brengen en vasthouden met Gesa Gatame. De tweede kamp van Prieel is iets beter. Zij valt steeds aan met O Soto Gari maar kan niet meer scoren dan yuko. Als even later de tegenstander ook erin slaagt om yuko te behalen is de stand gelijk. Prieel wint op beslissing.
De derde kamp van Prieel is om duizelig van te worden. De tegenstander draait voortdurend rondjes. Prieel, die aanvalt met O Soto Gari, slaagt er niet in om haar te werpen. Na de kampduur is de stand gelijk maar de tegenstander wint op beslissing. Een derde plaats voor Prieel.

Onze jongse judoka’s komen zeker randori ervaring tekort. Dit is eens temeer gebleken op dit tornooi. Tijdens de trainingen brengen wij er zeker verandering in. Toch proficiat aan de deelnemers.