Zaterdag 9 februari konden onze jongste judoka’s zich eens met anderen meten op de U9 ontmoeting van Berlare. In totaal waren er 150 deelnemers tussen de 6 en 8 jaar die vol enthousiasme kwamen opdagen. Judoclub Hokkaido Lochristi was aanwezig met acht deelnemers.

Na de weging begon men met een gezamenlijke opwarming. Een verduisterde zaal, lichteffecten, opzwepende muziek en drie begeleiders die ervoor zorgden dat alle deelnemers zich lekker konden uitleven. Zowel jongeren als toeschouwers genoten van de sfeer. Zelfs enkele ouders deden stiekem mee.

Ondertussen maakte de organisatie de kampbladen klaar. De deelnemers kampen met anderen van hetzelfde gewicht en daar was wat werk aan om dit in goede banen te leiden.

De kampen volgden snel na de opwarming. Verdeeld over vier matten ging het erg snel voorruit. Coaches Svea en Nathan mochten rennen van de ene kant naar de andere om de deelnemers te begeleiden. Winnen of verliezen was van weinig belang, deelnemen en plezier beleven primeerde.

Om aan te duiden dat deelnemen belangrijker is dan winnen kregen alle deelnemers een aandenken in de vorm van een medaille van de organisatie.

Coach Svea had voor alle deelnemers (en broers en zussen) cup cakes gebakken. Voor een aantal was dit zelf belangrijker dan hun medaille.

We hoorden heel wat positieve reacties van ouders, niet enkel uit onze club. De goede sfeer en het gezellig samenzijn waren hier wel de oorzaak van. Na-ijver en vijandschap waren onbekend tijdens deze ontmoeting, wel vriendschap en lachende gezichtjes.

Coaches Svea en Nathan doen hun best om op de volgende ontmoeting nog meer leden mee te krijgen. De club traint op woensdag en vrijdag in de budozaal van sporthal ’t Veerleveld. Wie eens wil komen kijken of wenst deel te nemen is van harte welkom.

Naast de foto’s kun je hier ook een videofragment bekijken.