Op 25 maart was onze club uitgenodigd door judoclub Bourgoyen in samenwerking het Gentse judoplatform voor een U9 kennismakingontmoeting. De bedoeling van deze ontmoeting is om onze kleinste judoka’s op een speelse manier laten kennismaken met een judo competitie.

De voormiddag startte met een opwarming onder de goede begeleiding van Marnix. Hij liet de kinderen opwarmen met verschillende leuke spelletjes waarbij een kwinkslag naar de judosport nooit ver weg was. Zo liet hij de kindjes het spelletje hamburger-cheeseburger spelen, maar ook elektrische draad met een judo gordel. Heel amusant allemaal en je zag duidelijk dat alle kinderen het helemaal naar hun zin hadden.

Na de opwarming was het tijd voor wat praktische uitleg over hoe een competitie nu in zijn werk gaat. Met de hulp van een ‘Chinese’ vrijwilliger uit het publiek, en de Japanse kampioen ‘Gauthier San’ legde hij de verschillende stappen zoals groeten, vastnemen en het score verloop in een wedstrijd uit. Ook tijdens de wedstrijden nam de scheidsrechter tijd om het eventuele score verloop uit te leggen aan de kindjes.

Dan was het tijd voor aan de competitie te starten. De judoka’s werden op gewicht en op leeftijd onderverdeeld in poules van 3, zodat ze elk 2x konden kampen. Voor onze club nam alleen Lars Vandekerckvoorde deel. Lars had duidelijk er duidelijk zin in. Bij zijn eerste kamp komt hij direct O-soto-gari in, wat hem een Waza-ari opleverde. Direct na de worp kan hij zijn tegenstander in houdgreep nemen, en na 10 seconden krijgt hij nog een Waza-ari wat volgens de nieuwe regels resulteert in Ippon.

Bij de 2de kamp was Lars ook niet echt van zin om hem moe te maken, en komt hij direct terug O-soto-gari in. Hierna gaat hij direct door op de grond naar houdgreep. Terug Ippon voor Lars!

Na afloop van alle wedstrijden werden er nog enkele spelletjes met de kindjes gespeeld.

Deze ontmoeting was een heel leuk initiatief om kindjes aan te moedigen en kennis te laten maken met competitief judo. Op het einde kreeg elke deelnemer een welverdiende medaille en nog een zak paaseieren aangeboden door het Gentse judoplatform.