Zaterdag 21 oktober pakte de club 8 medailles op het tornooi van Ooigem.. Met 10 judoka’s zakten de wij af naar het West Vlaamse Ooigem. Mede door de diverse nationaliteiten (met onder andere een delegatie Russen) lag het niveau behoorlijk hoog. Toch lieten onze atleten zich niet doen. De grootste verassingen kwamen wel van Alexander Chantzos en Thomas Aerts die beiden de mooiste konden voorleggen.

Lucas Handekyn mocht de spits afbijten. In zijn eerste kamp kan hij de tegenstander werpen met Uki Goshi en krijgt er Waza Ari voor. Beiden gaan verder op de grond, maar geen van hen kan de overhand halen. Als Lucas nogmaals inkomt, neemt de tegenstander over met Tani Otoshi en krijgt er ook Waza Ari voor. Einde kamptijd en gelijke stand, golden score dus. Een Soto Makikomt van Lucas levert hem niets op. Als hij de tegenstander wil werpen met Tai Otoshi kan deze hem counteren en krijgt Waza Ari. Daar de tegenstander zijn volgende kamp verliest, krijgt lucas geen herkansing.

Nathan Van Hoorebeke begint aan zijn eerste kamp en wordt snel geworpen met O Uchi Gari. Dat levert de tegenstander Waza Ari op. Even later kan hij Nathan werpen met O Soto Gari en krijgt er een tweede Waza Ari voor. Beiden geraken op de grond en Nathan geraakt in Gesa Gatame. Hij geraakt niet uit de houdgreep en verliest deze kamp. Ook zijn tegenstander verliest zijn volgende kamp en Nathan krijgt ook geen herkansing.

Pauline Serie wil de tegenstander werpen met Seoi Nage en Harai Goshi links maar krijgt er geen punten voor. Als de tegenstander Ko Uchi Gari inkomt, wil Pauline overnemen met Tani Otoshi maar valt plat op de rug. De tegenstander krijgt Ippon en Pauline gaat naar de herkansingen.

In haar tweede kamp wil Pauline werpen met Koshi Guruma, maar wordt over genomen met Tani Otoshi en geraakt in houdgreep. Ze kan zich niet bevrijden en verliest haar kamp.

Konstantijn Chantzos heeft zware tegenstanders en besluit er onmiddellijk in te vliegen. Als hij zijn eerste tegenstander wil werpen met Soto Makikomi levert het hem geen punten op. Een Harai Goshi daarentegen zorgt ervoor dat de scheidsrechter hem Waza Ari geeft. Bij een volgende aanval van Soto Makikomi gaat de tegenstander naar de buik en Konstantijn volgt mee om een armklem aan te zetten. De tegenstander geeft op en Konstantijn wint met Ippon.

Zijn tweede kamp is snel beklonken. Konstantijn komt Soto Makikomi in en slaagt erin om de tegenstander te werpen en Ippon te krijgen. Konstantijn mag naar de finale. Daar wil hij opnieuw de tegenstander werpen met Soto Makikomi, maar deze kan hem over nemen met Tani Otoshi en krijgt er Waza Ari voor. Verder aanvallen Soto Makikomi leveren geen scores op voor Konstantijn en als de tegenstander zijn kans ziet Ko Uchi Gari in te komen gaat Konstantijn plat op de rug. Hij moet zich tevreden stellen met zilver.

Rune Duquenne en Robbe Schepens zitten in een poule komen hun eerste kamp tegen elkaar uit. Rune komt Koshi Guruma in maar Robbe kan ontwijken. Een tweede aanval heeft meer succes voor Rune en hij krijgt Waza Ari. Robbe valt aan maar geraakt niet door de verdediging van Rune. Als hij Rune wil werpen met Harai Goshi, kan deze hem overnemen en krijgt er Ippon voor. Zijn tegenstander in de herkansingen geeft forfait en Robbe behaald zo brons.

In zijn tweede kamp wil Rune de tegenstander werpen met Harai Goshi maar deze blokt hem af ter hoogte van de gordel. Als de tegenstander de gordel blijft houden krijgt hij Shido tegen van de scheidsrechter. Rune blijft proberen met Harai Goshi en de tegenstander neemt hem over met Ura Nage en krijgt er Waza Ari voor. Hij blijft echter de gordel van Rune vasthouden en hem steeds blokkeren. De scheidsrechter ziet het en geeft het ene strafpunt na het andere. De derde maal is het prijs en de tegenstander krijgt Hansokumake. Rune wint deze kamp.

In zijn derde kamp wil Rune diverse malen werpen met Seoi Nage maar kan niet scoren. Ook een aanval met Tomoe Nage levert hem geen punten op. Als hij nogmaals wil werpen met Seoi Nage kan de tegenstander hem counteren en Ippon behalen. Rune moet zich tevreden stellen met een derde plaats.

Robbe begint aan zijn tweede kamp en wordt snel in verwurging genomen. Hij kan zich niet bevrijden en verliest deze kamp met Ippon.

Zijn derde tegenstander geeft forfait en Robbe behaald zo ook een derde plaats.

Alexander Chantzos staat stukken scherper dan vorig jaar. Hij laat de tegenstander weinig kansen en valt aan met Uchi Mata. Jammer genoeg niet voldoende om score te krijgen. Ook Soto Makikomi levert hem niets op. Als hij de tegenstander wil werpen met Harai Goshi, toont hij een schitterende worp en krijgt er een welverdiende Ippon voor.

Zijn tweede kamp is van korte duur. Alexander komt opnieuw Harai Goshi in en kan opnieuw Ippon behalen. Hij mag naar de finale.

Daar werpt hij de tegenstander met Soto Makikomi maar krijgt geen punten. Beiden geraken op de grond en de tegenstander wil Juji Gatame aanzetten maar dit mislukt. Als Alexander nogmaals wil werpen met Harai Goshi, kan de tegenstander hem over nemen met Tani Otoshi en krijgt hiervoor Waza Ari. Een volgende aanval met Seoi Nage levert eveneens geen punten op. Opnieuw geraken beiden op de grond en opnieuw kan de tegenstander Alexander nemen met Juji Gatame. Deze maal zit de klem wel en Alexander moet opgeven. Een mooi verdiende zilveren medaille voor Alexander.

Thomas Aerts is voor de eerste maal mee op tornooi. Hij wil de tegenstander werpen met Soto Makikomi maar deze ziet de aanval komen en kan ontwijken. Als hij even later wil inkomen, veegt Thomas zijn benen onderuit met Okuri Ashi Harai en kan hem zo plat op de rug werpen. De scheidsrechter heeft Thomas een welverdiende Ippon.

Thomas begint aan zijn tweede kamp en wil opnieuw Soto Makikomi inkomen. Helaas krijgt hij er geen score voor. Ook een tweede aanval Soto Makikomi levert hem geen score op. De tegenstander wacht zijn kans af om over te nemen en de scheidsrechter heeft hem Shido wegens passiviteit. Tomas blijft aanvallen en kan Waza Ari bekomen na een aanval Tani Otoshi. Zijn Tomoe Nage mislukt maar als hij opnieuw Soto Makikomi inkomt, kan hij de tegenstander perfect werpen en strijkt opnieuw een Ippon op. Thomas mag naar de finale.

Thomas neemt wat risico’s en komt Seoi Nage in. De tegenstander stond klaar om hem over te nemen met Ura Nage, wat hem ook lukt. Thomas verliest deze kamp met Ippon maar behaald wel een zilveren medaille.

Robin Van Hecke is nu aan de beurt. Hij komt Harai Goshi links in maar kan niet scoren. Als hij zich laat buiten duwen geeft de scheidsrechter hem Shido. Een aanval Tomoe Nage levert hem Waza Ari op. Beiden gaan verder op de grond, maar geen van hen kan de overhand behalen. Zijn tweede aanval Harai Goshi levert Robin ook geen punten op. De tegenstander stapt diverse malen buiten en krijgt telkens strafpunten. De derde maal is het Hansoku Make en Robin wint zo deze kamp.

In zijn tweede kamp wil Robin opnieuw werpen met Tomoe Nage maar kan niet scoren. Als hij even later op de grond de arm van de tegenstander wil klemmen lukt deze techniek niet. Zijn volgende aanval is Uchi Mata links. Robin voelt tegenstand en komt terug. Op dat moment kan de tegenstander hem werpen met Sasae Tsurikomi Ashi en werp Robin op de rug. Robin verliest met Ippon.

De tegenstander geraakt ook niet verder en er is geen herkansing meer voor Robin.

Ginny Van Hecke zit in een poule van vier. In haar eerste kamp loopt ze achter de tegenstander aan. Als ze even later Uchi Mata inkomt kan de tegenstander haar counteren met Tani Otoshi en verder controleren met Yoko Shiho Gatame.

In haar tweede kamp valt Ginny aan met Seoi Nage. Dit is echter van te ver en Ginny kan de tegenstander niet werpen. Beiden geraken op de grond en Ginny geraakt in Sankaku Gatame. Ze slaagt er niet in zich te bevrijden en verliest ook deze kamp met Ippon.

Haar derde kamp is snel voorbij. De tegenstander kan Ginny werpen met Seoi nage maar krijgt geen punten. Een tweede aanval met dezelfde worp levert Ippon op en Ginny verliest ook deze kamp. Daar ze in een poule van vier zit, krijgt ze toch nog brons.

 

 

Na de wedstrijden van de U15 te Ooigem, volgde er een Ne Waza tornooi. Pauline Serie, Lucas Handekyn en Nathan Van Hoorebeke schreven zich in om deel te nemen.

Nathan Van Hoorebeke wint zijn eerste kamp door forfait van de tegenstander.

In zijn tweede kamp heeft hij het moeilijker en gaat er voluit voor. Hij kan zijn tegenstander omdraaien maar zijn been raakt ingesloten. Nathan probeert was hem de vorige vrijdag werd geleerd en slaagt erin zijn been te bevrijden. Hij dan de tegenstander houden en wint met Ippon.

Nathan zit in de finale. Hij geraakt in houdgreep maar kan zich bevrijden. De tegenstander krijgt Waza Ari voor de duur van de houdgreep. Net na het eindsignaal kan Nathan houdgreep nemen, maar de tijd was om.

Nathan verliest deze kamp en behaald zilver.

Lucas Handekyn wint ook zijn eerste kamp door forfait van de tegenstander.

In zijn tweede kamp wil Lucas de tegenstander omdraaien maar geraakt half op de rug. Hij wil zich bevrijden maar draait de verkeerde kant uit en legt zich zelf op de rug. De tegenstander heeft hem maar vast te houden.  Lucas slaagt er niet in zich te bevrijden en verliest met Ippon.

Pauline Serie kan de tegenstander in hougreep nemen, maar deze kan haar been insluiten. Pauline kan het bevrijden op de manier die Svea de training ervoor demonstreerde. Pauline slaagt erin om de tegenstander verder vast te houden en Ippon te behalen.

In haar tweede kamp slaagt Pauline erin om de tegenstander snel in houdgreep te nemen en gedurende de verdere kamptijd te blijven controleren.

Pauline zou haar finale moeten kampen, maar de tegenstander geeft forfait. Pauline wint deze kamp en behaald goud. Ze mag zich Ne Waza kampioene U15 tot 52 kg noemen

 

Resultaten van dit tornooi:

Goud voor Pauline Serie

Zilver voor Nathan Van Hoorebeke, Konstantijn Chantzos, Alexander Chantzos en Thomas Aerts

Brons voor Ginny Van Hecke, Robbe Schepens en Rune Duquenne