Zondag 12 februari konden onze U11 en U13 leden zich meten met anderen te Berlare

Opnieuw een dikke pluim voor de organisatie, alles was weer tot in de puntjes geregeld. Er kwamen zo’n 165 meisjes en meer dan 200 jongens opdagen. Geen sinecure om alles in goede banen te leiden. Toch kon niets worden opgemerkt aan de organisatie.

Net zoals andere jaren begon men, na de weging met een gemeenschappelijke opwarming. De ganse bende op de mat die, in een verduisterde zaal, meedeed aan de opwarmingsoefeningen op muziek. Enkele ouders die voor de eerste keer mee waren keken even raar, maar de jongeren amuseerden zich kostelijk.

Ondertussen werden de poules klaargemaakt. De organisatie zorgde ervoor dat iedereen, in de mate van, driemaal kon kampen.

De U11 mochten beginnen. Direct viel het op dat anderen ook trainen voor tornooien. De kampen waren bij momenten razendsnel en amper te volgen. Onze jeugd deed zeker zijn best en we slaagden erin om diverse kampen te winnen. In elk geval was de inzet en mentaliteit van onze U11 judoka’s heel goed.

Na de kampen werden de medailles uitgereikt en kregen de deelnemers een ‘angry bird’. Opnieuw werd de vergelijking met Erik gemaakt …

Na de U11 was het de beurt aan onze U13 om zich te bewijzen. Er was een duidelijk niveauverschil merkbaar met de U11. De deelnemers hadden meer ervaring en het judo was intenser … een beetje zoals koffie en Nespresso ?.

Onze deelnemers kampten hard maar fair. Er werd al eens een kamp verloren, maar vele kampen werden gewonnen. Wie een kamp verloor werd op de fouten (lees tekortkomingen) gewezen en herpakte zich. Een prima mentaliteit heerste onder de deelnemers. Ook viel het op dat de judoka’s die niet aan de beurt waren, gingen supporteren voor deze die wel kampten.

We konden trots enkele mooie kampen en overwinningen op onze rekening schrijven. Coach Erik was erg tevreden.

Ook onze U13 kregen na afloop een medaille en een aandenken van de organiserende club.