Slechts drie van onze judoka’s waren ingeschreven voor dit tornooi. 14 mei, het verlengde weekend van Pinksteren was misschien niet de beste datum om een tornooi te organiseren. Siebe Groenier en Viktor Michiels namen deel bij de U11, Beaudine Tuytte kampte bij de U13.
Siebe Groenier mocht eerst kampen. In zijn eerste kamp geraken beide judoka’s op de grond maar geen van hen kan de ander in houdgreep nemen. Na de matte komt Siebe heel snel O Soto Gari in en slaagt erin de tegenstander verder vast te houden met Gesa Gatame. Ippon en een eerste kamp is binnen voor Siebe.
In zijn tweede kamp kan Siebe de tegenstander werpen met Harai Goshi en yuko scoren. Hij maakt de kamp verder af door de tegenstander verder te houden met Kuzure Gesa Gatame en wint ook deze kamp met Ippon.
Siebe begint aan zijn derde kamp. In amper enkele seconden kan hij ook deze tegenstander werpen met Harai Goshi en verder vasthouden met Gesa gatame. Ook hier wint hij met Ippon.
Siebe begint aan zijn finale kamp. Net als Siebe heeft zijn tegenstanders ook al zijn andere kampen gewonnen met Ippon. Siebe komt O Soto Gari in maar wordt over genomen met O Soto Gaeschi, wat een Waza Ari oplevert voor de tegenstander. Als Siebe even later in houdgreep geraakt (Gesa Gatame), kan de tegenstander hem blijven houden en de kamp winnen met Ippon. Een welverdiende tweede plaats voor Siebe.
Viktor Michiels zit in een poule van vier. Zijn eerste tegenstander blokt Viktor steeds af, Viktor slaagt er niet in om door deze verdediging te geraken. Als de tegenstander reeds drie shido’s heeft gekregen voor afblokken heeft hij zijn lesje nog niet geleerd. Even later krijgt hij nogmaals straf voor afblokken en Hansoku Make. Viktor heeft niet echt iets moeten doen en wint deze kamp met Ippon.
In zijn tweede kamp komt Viktor van veel te ver O Soto Gari in en kan niet scoren. De tegenstander kan hem echter wel werpen met dezelfde worp en bekomt Ippon.
Viktor staat in zijn laatste kamp. De tegenstander kan hem werpen met O Soto Gari en scoort Waza Ari. Hij kan de kamp verder afmaken door Viktor de resterende tijd vast te houden met Gesa Gatama en wint deze kamp met Ippon. Viktor moet zich tevreden stellen met een derde plaats.
Beaudine Tuytte kampt in de namiddag. Ook zij zit in een poule van vier en mag driemaal kampen.
Haar eerste kamp is er een en al aanval. Als Beaudine de tegenstander kan werpen met Harai Goshi krijgt ze Yuko. Beaudine kan de tegenstander verder op de grond houden met Gesa Gatame en wint de kamp met Ippon.