Het jaarlijkse U11U13 tornooi van Wetteren ging dit jaar door op zaterdag 13 mei. Velen kwamen in aanmerking om deel te nemen, maar slechts één van onze judoka’s schreef zich daadwerkelijk in. Achilleas Chantzos zette zijn naam op de lijst om te kampen.

De opwarming was opnieuw gezamenlijk en voorafgegaan door een kleine ceremonie. Alle judoka’s liepen via een parcours door de zaal om zich op te warmen. Vlaggen van Japan en de deelnemende landen vergezelden de deelnemers. Na de opwarming was het tijd om aan de kampen te beginnen.

Achilleas Chantzos komt in zijn eerste kamp snel in. Als hij de tegenstander wil vloeren met O Soto Gari mislukt de worp en levert hem geen punten op. Hij blijft aanvallen maar moet tenslotte het onderspit delven als de tegenstander kans ziet hem te werpen met Uki Otoshi en verder kan controleren met Gesa Gatame.

In zijn tweede kamp wil hij de tegenstander altijd werpen met Hiza Guruma. Geen enkele aanval lukt en Achilleas krijgt geen punten. Als hij tenslotte meeloopt met de tegenstander kan deze hem werpen met Seoi Nage en Ippon scoren.

Achilleas staat in zijn derde kamp en valt weer Hiza Guruma aan. Opnieuw kan hij niet scoren met deze worp. Als de tegenstander Achilleas wil werpen met Seoi Nage is het ook niet voldoende om punten te behalen. Beiden geraken op de grond maar geen van hen kan de andere controleren.

Als Achilleas tenslotte opnieuw aanvalt met Hiza Guruma, ziet de tegenstander zijn kans om hem over te nemen met O Uchi Gari en krijgt er Ippon voor.
Jammer voor Achilleas die zich moet tevreden stellen met een vierde plaats. Toch goed gewerkt en er blijven in geloven.