Zondag 22 oktober, daags na het U15 U18+ tornooi, ging het U11 U13 tornooi van Ooigem door. Slechts twee van onze judoka’s schreven zich in om deel te nemen. Wolf Uyttenhove en Achilleas Chantzos namen deel in de categorie U13.

Wolf Uyttenhove kwam als eerste aan de beurt. Hij probeert de tegenstander te werpen met Ippon Seoi Nage maar steekt zijn heup te weinig door en kan niet scoren. Beiden geraken op de grond en de tegenstander kan Wolf controleren met Gesa Gatame. Wolf slaagt er tweemaal in om het been van de tegenstander de controleren zodat de houdgreep wordt verbroken. De tegenstander geeft uiting van pijn en Wolf laat het been telkens los. Wolf slaagt er niet meer in zich te bevrijden en verliest met Ippon.

In zijn tweede kamp laat Wolf zich in de nek nemen door de tegenstander. Hij wil Seoi Otoshi inkomen maar kan niet scoren.

Wolf begint aan zijn laatste kamp en probeert nog feller aan te vallen dan in zijn vorige kampen. Nog steeds steekt hij zijn heup te weinig zodat hij niet kan werpen. De tegenstander slaagt erin om Wolf te counteren en wint met Ippon.

Elke kamp van Wolf was beter dan de vorige maar toch moet Wolf zich tevreden stellen met een vierde plaats.

Achilleas Chantzos staat te popelen om aan te vallen en vliegt op zijn tegenstander af. Daardoor verliest hij behoorlijk wat controle. De tegenstander kan scoren en Achilleas verliest zijn eerste kamp.

In zijn tweede kamp probeert hij aan te vallen met Harai Goshi. Beiden geraken op de grond en Achilleas kan de resterende kamptijd de tegenstander controleren met Gesa Gatame en zo deze kamp winnen.

De derde kamp van Achilleas volgt snel op zijn tweede. Door zijn enthousiasme rent Achilleas op de tegenstander af en deze ziet zijn kans om in de komen. Daardoor haalt de tegenstander tweemaal Waza Ari. Als beiden op de grond verder kampen kan de tegenstander Achilleas controleren met Kami Shiho Gatame. Achilleas kan er net niet uitkomen en verliest ook deze kamp met Ippon.

Een derde plaats voor Achilleas.

Qua inzet kon de coach zeker niet klagen. Beiden gingen er volledig voor. Misschien hadden beiden wat competitie ervaring te kort.