Zaterdag 5 oktober konden onze jongsten zich uitleven op het tornooi van Kemzeke. Slechts vier van onze leden schreven zich om deel te nemen.

Daar Erik op cursus was, gingen Ginny en Svea mee als coach.

Bij de U11 namen Elise Van Dammen en Ziana Briers deel.

Elise Van Damme mocht als eerste aantreden. In haar eerste kamp heeft de tegenstander een heel sterke Kumi Kata en Elise kan niet inkomen. Ze probeert Koshi Guruma maar de aanval lukt niet en Elise geraakt in houdgreep.

Elise staat tegen haar tweede tegenstander. Deze slaagt erin om Elise te werpen met Koshi Guruma en krijgt er Waza Ari voor. Ze kan de kamp afwerken door Elise op de grond te controleren en behaald Ippon.
De derde tegenstander komt Koshi Guruma in en kan tweemaal een Waza Ari behalen.

Ziana Briers is aan de beurt. Als ze O Soto Gari wil inkomen staat ze volledig uit evenwicht en de tegenstander kan haar op de grond controleren.

In haar tweede kamp valt Ziana constant aan maar kan niet scoren. Als het, op enkele seconden van het einde, nogmaals O Soto Gari inkomt, kan de tegenstander overnemen en Waza Ari binnen rijven.

De derde tegenstander was meteen ook de sterkste. Ze komt Ippon Seoi Nage in en kan Ziana werpen. Ze krijgt Waza Ari voor deze beweging. Beiden geraken op de grond en de tegenstander kan Ziana controleren tot ze Ippon krijgt.

Bij de U 13 schreven Cyrron Briers en Nao Van De Rostyne zich in.

Cyrron Briers mag beginnen. Hij krijgt snel Shido om niet aan te vallen. Als er een tweede Shido volgt wil Cyrron aanvallen, maar de tegenstander ziet zijn kans hem over te nemen met Tani Otoshi en Ippon te behalen.

Als Cyrron in zijn tweede kamp staat laat hij zich verrassen als de tegenstander Seoi Otoshi inkomt en ook deze kamp verliest hij met Ippon.

De derde tegenstander kan Cyrron werpen met een combinatie Seoi Nage naar O Uchi Gari en krijgt er ook een Ippon voor.

Nao Van De Rostyne is aan de beurt. Als hij Ko Soto Gari inkomt krijgt hij Waza Ari en maakt het af op de grond met Gesa Gatame.

In zijn tweede kamp geeft de scheidsrechter Nao een straf om buiten te stappen. Als de tegenstander even later Seoi Nage inkomt krijgt hij Ippon voor deze beweging.

Nao staat in zijn derde kamp. Hij komt in maar de tegenstander kan hem met Tani Otoshi overnemen en krijgt ook Ippon.

We merkten dat onze judoka’s zich snel in Gesa of Kuzure Gesa laten nemen. Ook laten ze zich makkelijk in de nek nemen door de tegenstanders.