Slechts twee van onze leden namen deel aan dit U11U13 tornooi te Berlare. Waarschijnlijk zit de krokusvakantie er voor iets tussen?  Beaudine Tuytte en Wolf Uytenhove waren onze deelnemers. Beiden hadden weinig of geen competitieervaring.

Beaudine Tuytte was als eerste aan de beurt. Zij valt goed aan met Ippon Seoi Nage en O soto Gari, waarvoor ze kleine scores krijgt. Als ze na Ippon Seoi nage de tegenstander kan vasthouden met Gesa Gatame krijgt ze na de Osae Komi tijd een welverdiende Ippon.

In haar tweede kamp valt zij weer constant aan. Ze blijft trekken aan de tegenstander en kan met Harai Goshi een Waza Ari binnenhalen. De tegenstander kan deze score niet meer ophalen en Beaudine wint ook deze kamp.

In haar derde en laatste kamp valt Beaudine aan, maar de tegenstander doet niet veel. Als Beaudine na enige tijd Harai Goshi inkomt, krijgt ze de verdiende Ippon en eindigd op een eerste plaats.

Wolf Uytenhove is heel zenuwachtig voor zijn eerste kamp. Hij komt Koshi Guruma in en krijgt er onmiddellijk Waza Ari voor. Hij maakt de kamp af door de tegenstander op grond vast te houden tot de Ippon tijd.

In zijn tweede kamp krijgt Wolf een tegenstander die hem steeds uit evenwicht trekt. Wolf ziet zijn kans om O Soto Gari in te komen en Waza Ari te behalen. Beide kampers blijven trekken aan elkaar, maar zonder veel resultaat. Daar de tegenstander de score niet meer kan ophalen wint Wolf ook zijn tweede kamp.

De finale kamp van Wolf is meteen ook zijn moeilijkste. Wolf slaagt er niet in om een goede worp in te komen. Als beiden op de grond geraken, kan Wolf even houdgreep nemen, maar moet deze vroegtijdig lossen. Net voor het einde van de kamp slaagt Wolf er nogmaals in om houdgreep te nemen en de tegenstander net voldoende lang vast te houden tot hij een Yuko krijgt. Wolf wint ook deze kamp en eindigt ook op een eerste plaats.

Coach Ewout was heel tevreden over de resultaten. Na onze U15, presteren ook onze U11 heel goed.