Vier van onze leden schreven zich in om deel te nemen aan dit tornooi. In de Voormiddag kwamen Céanne Handekyn en Beaudine Tuytte aantreden, in de namiddag was het de beurt aan Lucas Handekyn en Pauline Serie.

Céanne Handekyn beet de spits af en mocht als eerste kampen. Ze was wat onzeker maar slaagde erin om de tegenstander over te nemen met uki goshi. Daar ze tijdens het werpen losliet, kreeg ze geen score van de scheidsrechter. Beiden slaagden er niet meer in om elkaar te werpen. Céanne, die reeds een bestraffing had opgelopen, verloor deze kamp.

In haar tweede kamp was ze onder de indruk van haar tegenstander. Ze durfde niet aan te vallen en blokte de tegenstander af. Daarvoor kreeg ze drie shido’s van de scheidsrechter. Daar er in deze kamp niet werd gescoord, verloor Céanne op beslissing.

Beaudine Tuytte begon goed aan haar kampen, maar kon niet scoren. Als ze achter de tegenstander stond, wist ze niet goed wat te doen. Ze deed diverse pogingen, maar behaalde geen punten. Op 10 seconden van het einde wint de tegenstander haar te werpen met Koshi Guruma en Waza Ari te scoren.

In haar tweede kamp valt Beaudine onmiddellijk aan en kan scoren met Ippon Seoi Nage. Ze deed diverse aanvallen met deze worp, maar aangezien haar been binnen stond in plaats van buiten, behaalde ze niet het gewenste resultaat. Toch slaagde ze erin om de tegenstander op de grond vast te houden met Gesa Gatame en krijgt er Waza Ari Awaseta Ippon voor (ippon door optellen van twee Waza Ari’s).

In haar derde kamp kan de tegenstander Beaudine werpen met Sasae Tsurikomi Ashi en krijgt er ippon voor.

 

Pauline Serie probeerde haar eerste kamp met links aan te vallen. De Ippon Seoi Nage zat wel goed, maar Pauline viel van te ver aan om te kunnen werpen. Toen ze nogmaals probeerde zag de tegenstander een kans om Pauline over te nemen met O Soto Otoshi en krijgt er ippon voor.

In haar tweede kamp raken beide kampers snel op de grond en Pauline kan de tegenstander nemen in Gesa Gatame tot de scheidsrechter haar de verdiende ippon toekent.

Lucas Handekyn begon heel enthousiast, maar sprong om de partner vast te kunnen nemen. Deze kon de beweging over nemen en Lucas in houdgreep nemen. Daar dit echter een vorm Sankaku Gatame was zonder controle rond het hoofd van Lucas, krijg deze shido. Enige tijd later geraakt lucas weer in houdgreep (kuzure gesa gatame) en de tegenstander kan ippon nemen.

In zijn tweede kamp springt Lucas niet meer. Hij geraakt echter in houdgreep, Kuzure Gesa Gatame, en verliest deze kamp.

In zijn derde kamp, laat Lucas zich in de nek nemen. Als de tegenstander inkomt, probeert Lucas hem over te nemen met Ko Soto Gari, maar krijgt er geen score voor. Iets later komt de tegenstander Koshi Guruma in en krijgt Ippon.

Hieronder de resultaten

Tweede plaats

  • Pauline Serie

Derde plaats

  • Céanne Handekyn
  • Beaudine Tuytte

Vierde plaats

  • Lucas Handekyn