Op zondag 29 mei, de dag na het U11-U13 tornooi, organiseerde de judoclub van Zelzate hun U15U21+ tornooi. Dit jaarlijkse tornooi groeit elk jaar meer en meer. Ook dit jaar was het een echte toestroom van judoka’s, binnen- en buitenlandse. Van onze club deden er zeven judoka’s mee. Bij de U15 mochten wij Ginny Van Hecke, Pauline Serie, Lucas Handekyn, Dries Van Hecke en Alexander Laby inschrijven. Bij de U18 namen Thomas Baete en Robin Van Hecke deel. Wegens andere verplichtingen kon Erik niet aanwezig zijn, Svea en Ewout namen de coaching van hem over. Daar zij ook nog op hun twee kids moesten passen, was er jammer genoeg geen tijd om ook nog foto’s te nemen.
Ginny Van Hecke slaagde er niet in om haar eerste kamp te winnen. Jammerlijk verloor ze met Ippon na een Tai Otoshi van de tegenstander. Ook in haar tweede en derde kamp kon ze geen overwinning behalen. De coaches hadden het erg druk en konden daardoor haar tweede en derde kamp niet volgen.
In haar vierde kamp slaagde Ginny erin om te tegenstander te werpen met O Soto Otoshi en verder op de grond te houden met Kuzure Gesa Gatame. Een derde plaats voor Ginny.
Pauline Serie slaagde erin om haar eerste kamp te winnen met Ippon. Ook deze kamp werd gemist door de coaches. In Haar tweede kamp stond Pauline tegen Bombello uit Wachtebeke. Beiden kennen elkaar door en door. Pauline moest de duimen leggen na houdgreep van de tegenstander. Toch een mooie tweede plaats voor Pauline.
Lucas Handekyn verloor zijn eerste kamp met Ippon Seoi Nage en daar de tegenstander niet verder geraakte, was er voor Lucas geen herkansing meer.
Dries Van Hecke probeert in zijn eerste kamp de tegenstander te werpen met Koshi Guruma. Deze kan Dries overnemen met Tani Otoshi en overgaan naar Gesa Gatame tot de arbiter Ippon geeft.
In zijn tweede kamp slaagt Dries er bijna in de tegenstander te werpen met Harai Goshi links. Net op tijd kan de tegenstander hem overnemen en verder op de grond houden tot de scheidsrechter ook hier ippon geeft.
Dries begint aan zijn derde kamp en wil de tegenstander werpen met Seoi Otoshi. Deze heeft Dries stevig in de nek vast en kan overnemen, werpen en verder vasthouden op grond tot ook hij ippon krijgt.
Jammer genoeg geen medaille voor Dries.
Alexander Laby doet gevarieerde technieken. In zijn eerste kamp kan de tegenstander zijn worp overnemen met Tani Otsohi en Ippon bekomen.
Coach Svea was iets te laat om de tweede kamp van Alexander vanaf het begin te zien. Als zij aankomt ligt Alexander reeds in houdgreep en verliest ook deze kamp met Ippon.
In zijn derde kamp slaagt Alexander erin om de tegenstander te vloeren met Tai Otoshi en vast te houden met Gesa Gatame. De eerste Ippon voor Alexander is binnen.
Alexander staat in zijn vierde kamp en krijgt enkele straffen voor het blokkeren van de tegenstander en buitenstappen. Als hij deze echter kan houden met Gesa Gatame krijgt hij zijn verdiende tweede Ippon.
In zijn vijfde kamp komt Alexander goed in. Tijdens het inkomen verliest hij even de controle en geraakt in houdgreep. Alexander verliest deze kamp met Ippon. Ook hier geen medaille voor Alexander.
Bij de U18 komt Thomas Baete als eerste aan bod. Hij laat zich in de nek nemen en blokt de kamp af. De Scheidsrechter bestraft Thomas met Shido. Even later probeert Thomas de tegenstander te werpen met Tomoe Nage en met Seoi Otoshi, maar kan geen punten scoren. Als hij Uchi Mata inkomt wordt hij over genomen en de tegenstander krijgt er Waza Ari voor. Als Thomas de tegenstander wil werpen met Ura Nage kan deze hem over nemen met O Uchi Gari en ippon bekomen. Daar hij ook zijn volgende kamp verliest, krijgt Thomas geen herkansing meer. Jammer.
Robin Van Hecke kamp heel bewegelijk. Als hij Harai Goshi links inkomt, krijgt hij er geen score voor. De tegenstander kan Robin werpen met Sode Tsurikomi Goshi en krijgt er Ippon voor.
Robin neemt in zijn tweede kamp een linkse Kumi Kata en wil Uchi Mata inkomen. De tegenstander duikt onder zijn aanval door en kan hem werpen met Ippon Seoi Nage, wat hem een Waza Ari oplevert. Robin laat zich niet zomaar doen, hij komt opnieuw links Harai Goshi in, krijgt er een Waza Ari voor en werkt verder af met Gesa Gatame te de scheidsrechter hem Ippon toekent.
In de derde kamp kan Robin zijn Kumi Kata moeilijk opdringen aan de tegenstander. Robin wordt buiten geduwd. De tegenstander blokkeert de arm van Robin en veegt constant op de benen. Robin Slaagt erin om zijn linkse Harai Goshi in te komen en de tegenstander plat op de rug te werpen. Een mooie welverdiende Ippon.
In zijn laatste kamp laat Robin zich werpen met Seoi Nage en verliest deze kamp met Ippon. Robin moet zich tevreden stellen met een vijfde plaats. Wel heel goed gekampt.