Voor de vierde maal ging de Golden Judo Cup door te Zelzate. Zaterdag 28 mei was dan ook de grote dag voor enkele van onze competitieleden in deze categorieën.  Vijf judoka’s  schreven zich in, slechts drie van hen deden ook daadwerkelijk mee. Chiels Hoorebeke kampte bij de U11, Lucas Leemans en Beaudine Tuytte kampten in de U13.
Chiels Hoorebeke kwam aan de beurt in de voormiddag. In zijn eerste kamp kon Chiels al heel snel de tegenstander werpen met O Soto Otoshi en Waza Ari bekomen. Als hij even later nogmaals inkomt met dezelfde worp slaagt hij erin om Ippon te scoren. Chiels wint zijn eerste kamp.
In zijn tweede kamp kan Chiels niet echt inkomen. De tegenstander blokt redelijk wat af maar krijgt er geen strafpunten voor. Als de tegenstander tenslotte O Soto Gari inkomt kan Chiels overstappen. De tegenstander was erop voorzien en werkt zijn beweging af met Seoi Nage. Een welverdiende ippon.
Chiels  staat in zijn derde kamp opnieuw tegen een afblokkende tegenstander. Chiels komt in maar kan niet scoren. Als de tegenstander Harai Goshi inkomt kan hij Chiels volledig op de rug werpen en krijgt hiervoor een Ippon.
Chiels moet zich tevreden stellen met een derde plaats.
Lucas Leemans zit in een poule van twee. Hij kamp in een systeem van Best of Tree. In zijn eerste kamp vallen beide judoka’s aan maar geen van hen kan echt scoren. Als Lucas even later inkomt met O Soto Gari kan de tegenstander zijn beweging over nemen en behaald Waza Ari. Even later slaagt hij er in om Lucas te werpen met Seoi Otoshi en behaald Ippon.
De tweede kamp verloopt helemaal anders. Lucas valt goed aan en ken snel de tegenstander op de grond krijgen en vasthouden met Yoko Shiho Gatame en de volle tijd blijven controleren. Een verdiende Ippon voor Lucas.
De laatste kamp van deze best of Tree is meteen ook de beslissende. Opnieuw vallen beide judoka’s goed aan maar het is de tegenstander die erin slaagt Lucas te werpen met Seoi Nage en Ippon te scoren. Lucas eindigt op de tweede plaats.
Beaudine Tuytte is de erna aan de beurt. In haar eerste kamp komt ze in, maar de tegenstander kan haar over nemen met Tani Otishi en er Ippon voor krijgen.
In haar tweede kamp kan Beaudine de tegenstander werpen met Harai Goshi en vervolledigen met Gesa Gatame. Beaudine wint deze kamp met Ippon.
In haar derde kamp komt Beaudine Seoi Nage in en kan de tegenstander houden met Gesa Gatame . De tegenstander slaagt erin zich te bevrijden en Beaudine bekomt Yuko. Even later kan ze de tegenstander opnieuw vasthouden en krijgt deze maal Ippon. Een welverdiende plaats voor Beaudine.