Op 2 juni trok coach/trainer Mike met twee judoka’s Nathan Van Hoorebeke en Nao Van De Rostyne naar het internationale tornooi van Venray in Nederland. Naar dit gerenommeerde tornooi komen er zo’n 1800 judoka’s van heel Europa afgezakt

Nao  mocht aantreden in de categorie tot 27kg bij de U12. In zijn eerste kamp werd hij gecounterd en onmiddellijk op grond vastgezet in een yoko-shiho-gatame door zijn Nederlandse tegenstrever Senn Van Buel, degene die uiteindelijk in deze categorie het tornooi won. In de herkansingen trof hij een andere Nederlander Nigel Van Den Akker. Alhoewel Nao steeds probeerde de Nederlander te vegen kon hij hem niet echt uit balans brengen. Toch bleef Nao zijn best doen en wachtte de Nederlander af tot het juiste moment om tweemaal een gelijkaardige beweging in te zetten die hem tweemaal wazari opleverde. Einde tornooi voor Nao maar toch een internationale ervaring rijker.

Na vijf en een half uur wachten was het de beurt aan Nathan  de mat op in de leeftijdscategorie U15 categorie -60kg. Hierin zaten deelnemers van Rusland, Letland, Estland, Zwitserland, Kroatië en de ons omringende buurlanden. De eerste kamp tegen de Nederlander Stefan Van Ballegooijen ging gelijk op. Nathan kon hem meermaals bijna gooien, maar zonder succes. Echter na een tijdje begon de Nederlander een gaatje te ontdekken in Nathan zijn aanvallen en kon tweemaal overnemen met yoko-otoshi wat hem tweemaal wazari opleverde. Zo werd ook Nathan verwezen naar de herkansingen. In de herkansingen trof hij de Tsjech Petr Maxa. Nathan begon sterk en domineerde zijn tegenstander van in het begin. Na een kleine minuut kon Nathan een perfecte okuri-ashi-barai inzetten waarbij de Tsjech een meter boven de grond vloog en plat op de rug viel. Ippon! En Nathan kon een ronde verder. In de tweede ronde van de herkansingen kreeg hij de rus Ruzal Sadriev op het menu. We hadden al gezien dat dit een sterke tegenstrever was. Nathan begon goed, hij kon meermaals de aanvallen ontwijken en kon bijna zelf een score laten optekenen. De verschillende aanvallen van de Rus bleef hij verder goed ontwijken maar eens hij een linkse ashi-guruma uit zijn hoed toverde kon Nathan niet meer weg, met een ippon als gevolg. Zo eindigde ook Nathan zijn tornooi.

Al bij al een mooie judodag en allebei iets om te herinneren. Op naar volgend jaar…