Thomas was als enige ingeschreven voor dit tornooi, en had dus de eer van onze club te verdedigen. Aangezien hij alleen was in de -60kg, kwam de vraag van de organisatie om een categorie te stijgen naar de -66kg.

Thomas mocht direct de mat op tegen Quinten Roets. Het was van in het begin duidelijk dat hij nog wat vermoeid was na de zware stage in Brugge van deze week. Ook de zwaardere categorie was geen cadeau, want hij had het lastig om een goeie Kumi Kata op te leggen tegen zijn zwaardere tegenstander. Na een halve Tomoe Nage van Thomas, raken beide judoka’s op de grond. Daarin probeert Quinten Thomas te wurgen van tussen zijn benen. Door deze wurging laat thomas zijn controle rond de benen wat los, en kan Quinten overgaan naar houdgreep. Ippon voor zijn tegenstander en Thomas moet naar de herkansing.

De eerste kamp in de herkansing is direct ook de wedstrijd voor de derde plaats. Thomas begint vol goede moed aan deze kamp, en kan heel rap een Waza-ari scoren door opnieuw een Tomoe Nage in te komen. In het daar op volgende grond gevecht, draait Thomas zich zelf in een houdgreep. Op het allerlaatste nippertje slaagt Thomas er in om zich uit te houdgreep te bevrijden. Eén seconde langer, en hij had ippon tegen. Met een gelijke stand gaat Thomas nu vol voor de aanval, en na een paar halve aanvallen komt hij links O soto gari in. Hiervoor krijgt hij een Waza-ari, wat resulteert in Ippon en een mooie derde plaats.

Proficiat Thomas, je komt als enige van het tornooi met 2 trofeeën naar huis!