Drie van onze atleten schreven zich in om deel te nemen. Pauline Serie, Ginny en Robin van Hecke wilden onze club vertegenwoordigen in Bredene op zondag 10 september. Wegens blessure kon Pauline niet deelnemen.

Er was merkelijk minder volk  aanwezig dan andere jaren. Misschien kwam het doordat het tornooi nu wel heel vroeg in het seizoen viel?

Ginny Van Hecke mocht als eerste kampen. Zijn stond in de categorie U18 tot 63 kg. Ze wil te tegenstander werpen met Harai Goshi, maar deze ziet kans om Ginny over te nemen met Tani Otoshi en krijgt Ippon voor deze worp.

In haar tweede kamp komt de tegenstander al snel in met O Uchi Gari. Maar krijgt er geen score voor. Beiden geraken op de grond, maar geen van hen kan de overhand behalen. Als de tegenstander even later Ginny kan werpen met Uchi Mata krijgt ze er Waza Ari voor. Ze kan het afmaken door Ginny de resterende tijd op grond te controleren met Gesa Gatame en wint deze kamp met Ippon.

Ginny haar derde kamp is meteen ook de zwaarste. Als beiden op de grond geraken, moet de scheidsrechter na enige tijd Matte geven. Even later kan de tegenstander Ginny werpen met Uchi Mata en krijgt er Waza Ari voor. Ze kan Ginny verder blijven controleren op de grond en wint deze kamp met Ippon.

Ginny staat in haar laatste kamp. Als ze de tegenstander wil werpen met Seoi Nage, is het niet goed genoeg om te scoren. De tegenstander blokt Ginny af en wordt bestraft met een Shido. Even later wil ze Ginny buitenduwen en krijgt er opnieuw een Shido voor. Ginny krijgt geen kans om haar te werpen. Als beiden op de grond geraken, slaagt de tegenstander erin om Ginny te controleren met Sankaku Gatame en krijgt er Ippon voor.

Jammer genoeg geen podiumplaats voor Ginny.

Robin Van Hecke kampt in de categorie U18 tot 73 kg.

In zijn eerste kamp wil de tegenstander hem werpen met Seoi Nage, maar Robin kan de worp ontwijken. Ook een aanval met O Goshi kan Robin ontwijken. Als hij aanvalt met Ko Uchi Gari kan hij geen punten nemen. Robin neemt risico’s en loopt op de rug van de tegenstander. Deze ziet zijn kans en werp Robin met O Goshi en krijgt er een verdiende Ippon voor.

Robin moet naar de herkansingen.

Daar valt hij aan met Harai Goshi en Ko Uchi Gari. Beide worpen kunnen hem geen score opleveren. Als Robin de tegenstander wil werpen neemt deze over met Tani Otoshi, maar Robin kan zich snel wegdraaien zodat er geen score valt. Robin blijft aanvallen met Harai Goshi en Uchi mata, maar geraakt niet goed door de verdediging van de tegenstander. Als deze Seoi Nage en Tomoe Nage inkomt, slaagt Robin er telkens in om deze aanvallen te ontwijken.

Robin kan een Waza Ari bekomen na Uchi Mata en even later maakt hij de kamp af met Harai Goshi links. De tegenstander valt plat op de rug en Robin wint met Ippon.

Robin staat in de kamp voor brons en besluit om direct aan te vallen.

Harai Goshi levert hem niets op, maar Als hij Uchi Mata inkomt krijgt hij er Waza Ari voor.

Beiden geraken op de grond en Robin kan de tegenstander vasthouden in houdgreep. Net voor de Ippon tijd kan hij ontsnappen zodat de Robin Waza Ari krijgt.

Hij kan even later Robin werpen met Harai Goshi maar krijgt er geen score voor. Als hij Robin buiten duwt krijgt Robin Shido. Als beiden op de grond geraken kan de tegenstander  Robin vasthouden. Robin krijgt gene lucht meer en geeft op. Jammer maar begrijpelijk.