Onze kadetten (U15) en beloftes (U18) kwamen op zondag 14 september aan de beurt voor hun eerste tornooi. Elias Smeulders en Robin Clement waren op stage in Koksijde en konden niet meedoen. Robin Van Hecke, Viktor Tuytte en Izaak Bogaert waren wel ingeschreven.

Robin Van Hecke kwam als eerste aan de beurt. Hij valt goed aan maar de tegenstander slaagt erin zijn worp over te nemen en krijgt er Waza ari voor. Hij werkt af met houdgreep en wint met ippon. Robin vliegt al onmiddellijk naar de herkansingen. Ook daar begint hij zijn kamp met aanvallen. Daar zijn tegenstander het gevecht steeds ontwijkt, wordt deze bestraft met shido. Robin ziet kans om de tegenstander te werpen met harai goshi en krijgt er een welverdiende yuko voor, alert als hij was, blijft hij deze vasthouden met gesa gatme en wint de kamp met ippon. De derde kamp loopt wat gelijk op en Robin geraakt niet echt op voorsprong. Als hij plots tai otoshi links inkomt en de partner nadien in houdgreep neemt geeft deze op wegens last in de lies. Robin wint deze kamp en behaald brons.

Viktor Tuytte lijkt niet echt wakker en loop wat mee met de tegenstander. Hij krijgt shido wegens passiviteit. Hij draait van veel te ver in en de tegenstander kan hem werpen met ippon seoi nage. Ook Victor vliegt naar de herkansingen. Zijn volgende tegenstander blokt elke beweging van Viktor af en slaagt erin hem vast te houden met kuzure kami shiho gatame. Viktor geraakt er niet uit en verliest ook deze kamp met ippon.

Izaak Bogaert is redelijk zenuwachtig voor de kampen. Zijn eerste tegenstander stond vorig jaar op het Belgisch podium, en kan Izaak snel werpen met soto makikomi. Ook Izaak komt in de herkansingen terecht. Daar wacht hij teveel af en laat zich pakken door de tegenstander. Na ongeveer een minuut herpakt hij zich zen begint aan te vallen. Als hij een rechtstreekse tani otoshi wil inkomen stapt de tegenstander over en drukt hem de mat in. Ippon.

Wij merken dat onze judoka’s niet in staat zijn om zichzelf op te warmen voor een kamp. Nochtans is dit heel belangrijk om het hart op tempo te brengen, de bloedcirculatie op gang te brengen, de spieren warm te maken en de adrenaline te laten stromen. We zullen eraan werken tijdens de volgende trainingen.
Hieronder de resultaten:

3de plaats
Robin Van Hecke