Op zaterdag 13 september namen wij met onze pupillen (U11) en miniemen (U13) deel aan het eerste tornooi van het nieuwe seizoen. Zeven leden schreven zich in, 2 pupillen en 5 miniemen.

Beaudine Tuytte beet de spits af en kon als eerste kampen. Zij slaagde erin om al haar kampen te winnen met houdgreep. Toch liet ze ook een mooie Seoi nage zien, wat haar een waza ari opleverde.

Céanne Handkyn deed voor de eerste maal mee en kwam nog wat ervaring te kort. Alhoewel ze goed luisterde naar de coach, kwam ze iets te soft in, wat haar tegenstanders in staat stelde om over te nemen. Voor een eerste maal zeker niet slecht gedaan, maar Céanne moest zich tevreden stellen met een derde plaats.

Arno Laby was ook nog wat te braaf en liep veel mee met de tegenstander. Ook liet hij te vaak een opdringerige kumikata van de tegenstander toe, zodat hij niet echt kon inkomen. Een volgende maal is het zeker beter, we zullen eraan werken. Arno moest zich tevreden stellen met een vierde plaats.

Pauline Serie slaagde er ook in om de meeste van  haar kampen te winnen met ippon. Enkel in haar tweede kamp verliest ze met een tani otoshi ….. niet veel aan te doen, de scheidsrechter is en blijft de baas op de mat. Pauline werkt goed, maar moet er toch op letten de worpen beter af te werken. Ze draait niet volledig in wat openingen geeft aan de tegenstanders. Pauline werd tweede.

Ginny Van Hecke slaagt er maar niet in om volledig in te draaien bij een worp. Enkele malen wordt ze over genomen door de tegenstander en moest zich tevreden stellen met een vierde plaats.

Alexander Laby krijgt zware tegenstanders voorgeschoteld.  Enkel in zijn tweede kamp slaagt hij erin de tegenstander vast te houden in houdgreep wat hem ippon opleverde. Alexander moet zich ook tevreden stellen met een derde plaats.

Lukas Handkyn loopt ook iets teveel mee met de tegenstaanders. Ook het inkomen verloopt niet zoals wij hadden gehoopt.Eveneens zaten er enkele sterke tegenstanders in zijn categorie. Lukas slaagt er niet in een kamp te winnen en moet zich tevreden stellen met een vierde plaats.

We merken duidelijk dat andere judoka’s ook trainen om te winnen. Svea en Ewout hebben de opdracht gekregen om meer op de tekortkomingen van onze judoka’s te werken. Ondanks alles mogen wij zeker niet klagen over de resultaten. Er is nog werk aan de winkel, akkoord. Maar wij zijn er zeker van van dat de volgende resultaten beter zullen zijn. In elk geval onze dank aan de deelnemers.

Hieronder de resultaten:

1ste plaats
Beaudine Tuytte

2de plaats
Pauline Serie

3de plaats
Arno Laby

4de plaats
Ginny Van Hecke
Céanne Handekyn
Alexander Laby
Lukas Handekyn