Na de zware dagen in Alvito kon de groep maandag genieten van een rustige dag.  Opstaan gebeurde rond 09u00 waar we, na een douche, gingen ontbijten.

Omstreeks 09u30 vertrokken wij richting Albufeira stad om zo verder te stappen nog wat rond te kuieren en door te steken naar de haven. Daar boekten wij een boot trip naar de grotten en dolfijnen. We waren nog wat vroeg, dus was er nog tijd voor een drankje. Nadat iedereen had besteld kwam de over nog tweemaal zeggen dat ze bepaalde fruitsappen niet hadden, dus kon er opnieuw worden besteld. Het werden dan uiteindelijk milkshakes, de rest was er toch niet.

Omstreeks 12u15 stonden wij op de verzamelplaats voor de trips. Even iedereen op volgorde zetten (kinderen en zwangere vrouwen eerst, dan ouderen, …) en we konden instappen.

Eens uit de haven bezochten wij de grotten en stranden van de kust. Mooie rotsformaties, pittoreske stranden en mooie uitzichten. Ruim de tijd om foto’s te nemen en een uitleg met af en toe wat humor. Niveau Erik, dus van de bovenste plank.

Tijd voor de dolfijnen …. Deze hadden blijkbaar zijn zin en hoe ze ook vaarden, geen enkele dolfijn te zien. Het zijn wilde dieren die niet op commando werken, zo’n dingen zijn jammer maar kunnen gebeuren. Na ruim twee uur dertig op zee was het tijd om naar de haven terug te keren. Daar Ginny nog wat last had van de knie, besloten wij om per tuk tuk naar het oude gedeelte van Albufeira te reizen. Een aparte ervaring, dat we.

Eens in het oude gedeelte zochten wij een rustig plaatsje om wat te eten. We kozen deze maal voor kip of garnalen met curry, Mieke koos een garnalen slaatje. Allemaal heel lekker.

Het dessert zouden we nuttigen op een andere plaats. Onze gelatteria met ambachtelijk ijs werd verkozen. Opnieuw diverse soorten ijs waar iedereen twee bollen van at. Enkel Erik hield het bij een café courto. Dan rustig naar het hotel wandelen en even op ons positieven komen.

Dinis zou ons rond 18u00 Portugese tijd komen ophalen voor de training in Albufeira. Dit komt overeen met 18u30 clocktime. Uiteraard stond de Vlaamse delegatie ruim op voorhand klaar aan het hotel. Ook Dinis was op tijd aan het hotel.

Na een korte rit tot aan de gym konden wij ons snel omkleden alvorens de training zou starten. Op vraag van Dinis zou het een rustige training worden om de mat eens te testen. Er waren een aantal leden van de club aanwezig. Velen kenden Erik nog van de vorige stage in Albufeira. Het werd een warm weerzien. Dinis vroeg Erik om de training te leiden. Erik toonde enkele technieken Tachi en Ne Waza. Dit samen met enkele Randori’s maakten dat de tijd voorbij vloog. Na de training wilden enkelen nog op de foto. Toen Erik zei dat het € 5,00 per foto was, wisten enkelen niet of hij dat meende of niet. Leuk.

Na de training snel een douche nemen en Dinis leidde ons even rond in het volledig gerenoveerde gebouw. Vooral de prijzenkamer van de club was imposant.

Erna gingen wij nog even iets eten bij Dinis thuis. Echtgenote Sandrine had uitgebreid gekookt voor de gasten. Een Portugese soep, vispastei in bladerdeeg, een ovenschotel met kabeljauw, … weer teveel om op te noemen. Daarna nog aardbeien en Chinese mispels, en als afsluiter een typisch Portugees paasgebak met honing en kaneel, uiteraard met de traditionele koffie.

Daar wij ’s anderendaags de vlucht van 06u35 moesten halen, bleven wij niet te lang plakken. Omstreeks 23u00 bracht Dinis ons terug naar het hotel waar hij ons ’s anderendaags om 04u30 zou komen ophalen om naar de luchthaven te brengen. Ondertussen vertelde hij dat de deelnemers van de stage de opdracht kregen om een verslag te maken van de stage. Ik ben benieuwd naar het resulataat.