Van 2 tot 10 april was onze club weer te gast in de Algarve, Portugal.

Na een te lange covid periode konden wij eindelijk weer onze vrienden uit Portugal opzoeken. In totaal was onze delegatie 8 man sterk. De reis verliep zonder grote problemen. Nu ja, Erik had wagens geboekt op 10u30 AM in plaats van 10u30 PM …. Foutje. Dan maar een taxi nemen vanuit de luchthaven. Het hotel was geregeld door de plaatselijk club en daar was alles wel in orde.

Vanaf 06u00 ’s morgens gingen we van start met een training op het strand. Het was nog pikdonker en buiten ons was er geen kat te zien. Na de training konden wij douchen en ontbijten in het hotel. Erna waren wij vrij tot ’s avonds. Dan werden we op de trainingen verwacht. Svea had chocolade meegebracht vanuit België en had zo onmiddellijk het hart van iedereen gestolen.

Met de groep maakten wij diverse uitstappen in de streek. Vanzelfsprekend werd opnieuw een beroep gedaan op Geographics Algarve, met Kim als Nederlandstalige gids. Zowel de ‘Best Coast tour’ als de ‘Ria Formosa’ waren twee schitterende dagen voor de deelnemers.

Erik boekte eveneens een trip ‘Caves and dolphins’ waar we een ganse namiddag op zee waren. Grotten hebben we gezien, de dolfijnen hadden een dagje vrij …

Iedereen kreeg ook ruim de tijd om inkopen te doen en het stadje te bezichtigen. Regelmatig werd er een drankje genuttigd en een hapje gegeten.

Samen met Dinis Pinto, de trainer van Albufeira, werd er ook een uitstap voorzien. Wijzelf maakte van de gelegenheid ook gebruik om een dagje strand in te lassen, waar we per kano een deel van de kustlijn konden verkennen.

’s Avonds ging de training door in de club van Dinis. De groep werd er opnieuw met open armen ontvangen.

Het weekend was er stage voorzien onder leiding van Erik en Svea Van Isacker. De stage werd gegeven in 2 groepen van ruim 20 personen. Tussen de trainingen door werd voor animatie gezorgd. Een hoogteparcours midden in de bossen zorgde voor een aangename sfeen en verkoeling bij de deelnemers.
De reacties nadien waren enkel positief, zowel voor de getoonde technieken als voor de ommegang met de leden. Vriendschapsbanden werden opnieuw stevig aangetrokken.

De video van de stage kun je hier bekijken