Ondanks de corona crisis gingen de sportkampen toch door. De lesgevers moesten een mondmasker dragen om besmetting te vermijden en de deelnemers werden ingedeeld in kleur bubbels.

Erik en Svea namen opnieuw de taak op zich om judo initiatie te geven aan de deelnemers van de sportkriebelweek. We kregen enkele groepen van zo’n 16 à 18 jongeren per keer. In totaal kwamen er ongeveer honderd jongeren proeven van de judosport.

Zowel Svea als Erik opteerden om enkel rechtstaande werk te geven om het fysieke contact tussen de deelnemers zo beperkt mogelijk te houden.
Meteen was het ook het moment om de technieken aan te leren met onze nieuwe educatieve judomatten. Beiden merkten dat het heel snel ging om via deze matten een techniek aan te leren aan nieuwelingen. Maar ook de deelnemers vonden het heel tof om met deze matjes de judotechnieken aan te leren.

Na het aanleren van enkele technieken werd het tijd om deze even in de praktijk te oefenen. We lasten enkele korte randori’s in waarbij de jongeren zich naar hartenlust konden uitleven.

Nadien kregen wij goeden commentaren op de lessen en gelukkige gezichten van deelnemers te zien.

Wegens privacy redenen zijn de deelnemers op de foto’s onherkenbaar gemaakt.