Dit was een initiatief van de sportdienst waarbij ze jongeren in contact brengen met de diverse sporten. De jongeren werden onderverdeeld in diverse (leeftijd) groepen en kregen 4 uur per dag sport, 4 maal een andere sport wel te verstaan.

Om dit initiatief in goede banen te leiden deed men beroep op externen, maar ook op de diverse sportclubs om hun sport te initiëren.

Wij waren ook van de partij. Svea gaf les op dinsdag 27 augustus, Erik gaf les op woensdag 28 augustus.

De jongeren waren verdeeld in groepen van tien tot bijna twintig personen en waren gemengd, jongens en meisjes.

De meeste groepen kregen grondwerk aangeboden maar de ouderen kregen al enkele worpen aangeleerd. Uiteraard met de nadruk om een partner niet te werpen maar neer te leggen op de mat.

Alles verliep heel goed. Enthousiaste jongeren die energie te veel hadden … ?

Zoals het in een jongeren training hoort, werden er ook enkele spelletjes gegeven. Deze bevatten altijd een element van fysiek of uithouding.

Ja, in elke groep konden de jongeren zich met elkaar en met de lesgevers meten in de vrije kampen, de randori. Met een temperatuur in de zaal van 30° Celsius begon iedereen al snel te zweten, dus werden ook drinkpauzes ingelast.

Er zaten enkele goede elementen tussen die wel aanleg hadden voor de judosport. Erik en Svea probeerden deze dan ook te motiveren om enkele lessen te volgen in september.

Er werden ook foto’s genomen tijdens deze initiatielessen. Wegens de GDPR-wetgeving zijn de gezichten onscherp gemaakt. Ik weet het, het trekt op niets, maar dat is wel meer zo met onze wetgeving ….