De Gemeentelijke sportdienst vroeg ons ook dit jaar om mee te werken met de sportkriebelweek. Erik nam vrijaf om woensdag 24 augustus vier groepen enthousiaste kinderen de beginselen van judo bij te brengen. In de warme zaal, met temperaturen van 30°C, was het voor iedereen puffen geblazen. Erik maakte de initiatielessen niet te zwaar, zodat iedereen alles kon meedoen. Waar de initiatielessen vorig jaar voornamelijk gebaseerd waren op grondwerk, werd er deze maal meer rond werptechniek gewerkt. Uiteraard werden enkel die worpen uitgekozen waarbij men de partner zachtjes kon laten neerkomen op de mat. Ongevallen is het laatste wat men wil tijdens het oefenen.

Bij het grondwerk handelde Erik voornamelijk rond houdgrepen en omkeertechnieken. Bij de oudere kinderen werd al eens uitgeweken naar verdedigen als je op de grond ligt en werden de beginselen van een elementaire armklem gegeven.

Redelijk veel bekende gezichten passeerden de revue. Kinderen die zich vorig jaar soms aanstelden, deden deze maal heel goed mee. Op deze manier waren de lessen leuk voor zowel de deelnemers al voor de lesgever.

Ook dit jaar merkte Erik dat er enkele jongeren aanleg hadden om met judo te beginnen. Hij raadde hen dan ook aan om in september langs te komen en mee te doen met de promotielessen.

Tijdens september en oktober kunnen geïnteresseerden gratis gebruik maken van 8 proeflessen gegeven door VTS-BLOSO gediplomeerde trainers.