Traditiegetrouw was er de laatste vrijdag van het jaar geen training maar gingen wij opnieuw gaan schaatsen in de Kristallijn te Gent. Zesendertig personen schreven zich in, om met ons mee op het ijs te gaan. Enkelen kwamen mee maar bleven in de plaatselijke cafetaria.
Dit jaar was het, mede door een actie van Kazoo, een drukste van jewelste op de schaatsbaan. Vanaf 20u00 mochten we binnengaan om er te kunnen schaatsen tot 21u30. Anderhalf uur op het ijs is ruim voldoende voor ongetrainde amateurs zoals wij zijn. Naar schatting waren er toch wel een paar honderd schaatsers aanwezig, sfeer verzekerd.
Vooral de ‘glijdende bananen’ waren erg in trek bij de allerkleinsten (en bij sommige groteren). Zelden kwam het voor dat deze niet werden gebruikt.

Ook hield iedereen zijn manieren, … tot Erik op het lumineuze idee kwam om sneeuw te werpen naar enkele van de meisjes …
Met ‘aangepaste’ muziek, sfeerlichten en diverse attracties ter plaatse, werd gezorgd dat de deelnemers zich niet hoefden te vervelen op het ijs. Omstreeks 21u00 kwam de kerstman ook nog even opdraven met zijn slede.
Na het schaatsen werd er nog even nagepraat in de cafetaria. Ook daar was het heel druk zodat jammer genoeg niet iedereen bij elkaar kon zitten. Bij een traktatie uit de clubkas kon er al eens over van alles en nog wat worden gepraat, de ideale manier om te socializen en de mensen beter te leren kennen.
We hoorden van diverse personen dat ze hadden genoten van het avondje schaatsen. Daar doen wij het ten slotte voor.