Als afsluiter van het jaar 2019 organiseerden wij opnieuw een schaatsavond in de kristallijn te Gent. Vanaf 20u00 konden wij op het ijs voor anderhalf uur schaatsplezier. 33 personen schreven zich in om met ons mee te gaan. Opmerkelijk was dat er dit jaar minder interesse was dan vorige jaren maar wie meeging kon zich ten volle amuseren.

Voor de kerstperiode werd er door de kristallijn zelf een ‘stille disco’ georganiseerd. Wie dit wilde kon een koptelefoon krijgen met zijn of haar favoriete muziek. Voor de anderen was er zachte achtergrondmuziek en de mogelijkheid om karaoke te zingen.

Toen wij op het ijs waren was het nog betrekkelijk rustig op de piste. Wie wilde kon schaatsen naar believen, de kleinsten konden zich uitleven op een ‘banaan’. Op een bepaald moment was het niet meer duidelijk wie de kleinsten en wie de groteren waren. De ouderen lieten zich ook graag rondrijden op de ‘banaan’.

Dorst hoefden wij ook niet te leiden wat op drie plaatsen was drank te verkrijgen: de bar van de ijsbaan was zoals gebruikelijk open en daarnaast waren nog twee drankstandjes opgezet.

Maar natuurlijk bleef de hoofdbezigheid schaatsen. Wie het kon ging voluit, wie het nog niet goed kon leerde snel bij. Kortom, iedereen die mee was amuseerde zich ten volle.

Na ruim anderhalf uur schaatsen zakten we even af naar de cafetaria om wat bij te praten met een drankje. Wie er niet bij was krijgt volgend jaar een nieuwe kans.