Rode neuzendag is een actie die psychische problemen van jongeren bespreekbaar wil maken. Eén op de vijf Vlaamse jongeren kampt met psychische problemen, dikwijls met zware gevolgen. Daarom organiseren VTM, Qmusic en Belfius voor de tweede keer op rij Rode Neuzen Dag. Samen heel Vlaanderen willen ze geld inzamelen voor een betere opvang van jongeren met psychische problemen. Tienduizenden jongeren vinden of krijgen immers nog steeds niet de zorg die ze nodig hebben. Hoog tijd om daar verandering in te brengen!

Bij Rode Neuzen Dag staat ‘fun-raising’ centraal. Enerzijds willen de organisatoren, door te lachen en samen gek te doen, het taboe rond psychische problemen doorbreken en het Rode Neuzenprobleem bespreekbaar maken. Anderzijds wil men, door middel van acties, donaties en Rode Neuzen verkoop, geld inzamelen voor een betere opvang van jongeren met psychische problemen.
Als club vonden wij het een goed idee en besloten deel te nemen. Wij kochten een dertigtal rode neuzen en op woensdag 21 en vrijdag 23 september werd er deels getraind met een rode neus op. Dat de actie ook aansloeg bij onze leden is te zien op de genomen foto’s.