De interesse in de club voor het tornooi van Kemzeke was miniem. Voor de U11 in de voormiddag was er slechts 1 inschrijving!

Tibo De Peuter trok volle moed richting Kemzeke. Hij probeerde wel wat van hem werd gevraagd, maar het mocht niet baten. Hij verloor zijn 3 kampen en werd zo 4de in zijn poule.

Bij de U13 in de namiddag hadden we maar 3 inschrijvingen.

Elias Smeulders werd ingedeeld in een poule met 3. Hij mocht dus maar 2 keer kampen. In de eerste kamp nam hij onmiddellijk bij hajime zijn tegenstander stevig beet en in de draai vloerde Elias zijn tegenstander met een vorm van Sasai Tsurikomi Ashi (blokkeren van de vooruitkomende voet). Plat op de rug en Ippon. De tweede kamp probeerde Elias dit opnieuw, maar miste de voet. Ze gingen beiden naar de grond. Elias was het vlugst met de reactie en kon de andere in houdgreep nemen. Na 20 seconden telde dit ook als Ippon. 2 overwinningen en de eerste plaats in zijn poule voor Elias.

Robin Clement kreeg zelfs maar 1 tegenstander voorgeschoteld. Dit wil zeggen dat hij een “best of 3” moest vechten. Wie het eerst 2 kampen kan winnen, is de winnaar. Robin doet nog maar 1 jaar judo, maar gaf de volle 2 minuten alles wat hij had. Hij domineerde de kamp en kon ook een Yuko scoren. Hierdoor won hij de eerste kamp. In de tweede kamp ging hij verder zoals in de eerste, maar deze keer was er geen score voor beide judoka’s. De scheidsrechter besliste de kamp in het voordeel van de tegenstander waardoor het 1 – 1 stond in het aantal gewonnen kampen. De derde en laatste wedstrijd zou de beslissing moeten brengen. Hierin werd duidelijk dat de andere judoka al wat langer judo doet en wat meer wedstrijd ervaring heeft. Robin bleef vol enthousiasme aanvallen, terwijl zijn tegenstander wat afwachtte. Hierdoor kon hij Robin, bij een minder goede actie, counteren en hem werpen met een Ippon tegen als gevolg. Robin heeft laten zien dat je met een goede inzet op training en de wil om te winnen ver kan geraken.

De laatste in de rij, en het enige meisje, was Ginny Van Hecke. Ook zij vertoonde een goede inzet en probeerde de tips van de coach zo goed mogelijk op te volgen. In haar poule bleek 1 meisje te sterk voor iedereen. Zij won dan ook verdiend de poule. De overige 3 meisjes waren aan elkaar gewaagd en wonnen elk 1 kamp. Dan wordt de stand bepaald door het gewicht van de judoka’s. Aangezien Ginny de lichtste van de poule was kreeg zij de tweede plaats toegedeeld.

Proficiat aan alle judoka’s die deelnamen!