Eindelijk konden we weer naar Mallorca met een groep om deel te nemen aan het Renshinkan tornooi. Wie voldeed aan de voorwaarden, die werden genomen in het begin van het sportjaar, kon met ons mee voor vijf dagen.

De verwelkoming door onze Spaanse vrienden was weer top. Iedereen was blij elkaar terug te zien.

Naast genieten van het eiland, de gastronomische keuken en de gastvrijheid werd er ook elke dag judo gedaan. Zowel Erik als Svea gaven trainingen in de club van Udoka.

Overdag werden diverse activiteiten ingelast. Een dagje strand, een bezoek aan Palma, genieten van een waterpark (met temperaturen van rond de 30°, geen overbodige luxe)

Zaterdag 21 mei was het dan de grote dag. Het Renshinkan tornooi. Er was deze maal minder volk dan vorige jaren, maar het niveau was er niet minder om.

Oude bekenden waren blij dat we opnieuw aanwezig waren. Na de weging werd er samen met andere deelnemers gegeten in een plaatselijk restaurant.

In de late namiddag ging het tornooi dan eindelijk van start. Van onze groep namen drie leden deel aan de kampen. Ewout had een zware categorie en kon geen podiumplaats veroveren. Achilleas geraakte feilloos in de finale, maar moest daar de duimen leggen en zich tevredenstellen met een tweede plaats.

Svea kroonde zich tot kampioene van de Balearen en veroverde goud.

Alle kampers hebben goed gewerkt en mogen trots zijn op hun prestaties.

Na het tornooi ging de groep, onze club en deze van Udoka, nog iets eten in een grill restaurant.

Zondag 22 mei was onze laatste dag. Traditiegetrouw had onze gastvrouw, Paloma, Paella gemaakt. Super gewoon. Naast genieten van het eiland, de gastronomische keuken en de gastvrijheid werd er ook elke dag judo gedaan. Zowel Erik als Svea gaven trainingen in de club van Udoka.