Opgestaan omstreeks 9u00 en een rustig ontbijt gekregen. Wel opnieuw met vers fruitsap ?

De rest van de groep verbleef bij Paloma en kreeg weer een uitgebreid ontbijt. Ze had voor de gasten zo’n 40 pannenkoeken en een dozijn croissants voorzien. Bye bye gewicht.

Omdat vier dagen bij Erik niet goed is, werd de groep gesplist. Erik en Mieke bezochten ‘s morgens met de schoonouders een markt in het midden van het land, Llumajor, terwijl de rest van de groep even aan het zwembad bleef. Enkel ging Nathan de extra calorieën aflopen.

Tevergeefse hoop want tegen de middag had Paloma alweer uitgebreid gekookt. Deze maal was het gratin met kip. Na het eten bezochten de jongeren Palma en het kasteel.

Ondertussen kregen Erik en Mieke vers geroosterde vis voorgeschoteld. De ganse dag werden er berichten gewisseld met de aangemaakte WhatsApp groep. Zo had het thuisfront toch enig idee wat hun kroost aan het uitsteken was.

Omstreeks 16u45 kwam de groep weer bij elkaar bij de schoonouders. Veel tijd om bij te praten was er niet, want Erik werd op 18u15 in de dojo van Can Pastilla verwacht om training te geven aan twee groepen. Udoka had splinternieuwe matten gekocht. Deze werden dus voor de eerste maal gebruikt en voelden dan ook nog nieuw aan,  nog wat glibberig van de talk.

In de eerste groep ging er het speels aan toe. Erik combineerde spelvormen met fysiek en techniek. Na een uurtje waren de volwassenen aan de beurt. Nu was het anderhalf uur afzien. Erik wisselde techniek, fysiek en randori met elkaar af. Opnieuw waren enkele van de getoonde technieken compleet nieuw voor de deelnemers. Ook vielen Erik’s grappen in goede aarde bij de deelnemers.

Na het opruimen van de matten gingen we bij Udoka langs voor, jawel, iets te eten. Ook Paloma en echtgenoot waren aanwezig. Deze maal aten wij kip met enkele gerechten uit het thuisland van Udoka, Nigeria. Ook de drank ging vlot binnen bij onze leden. Udoka’s vrouw, Anna, had een frisdrank gemaakt op basis van citroenen en een op basis van gedroogde hibiscus bloemen. Een beetje zoet maar heel lekker van smaak. Toen iedereen echt voldaan was, kwam Anna af met twee grote kommen zelfgemaakte flan. Allez, iedereen schepte weer op en binnen de kortste tijd waren ook deze kommen leeg. Tijdens het eten werd er over van alles en nog wat gepraat. Spaans, Nederlands, Engels en zelfs wat frans. We hoeven er geen tekeningetje bij te maken dat het soms nogal eens luid was, maar iedereen vond dit blijkbaar normaal.

Omstreeks 23uur zakten wij af richting de logeerplaatsen en om 23u30 kon iedereen gaan slapen, behalve één die nog een verslag voor de website moest maken ?