De reis naar Mallorca begon reeds vroeg in de ochtend. Rond 2u40 verzamelden wij in de Kaaswinkeldreef te Lokeren, waar luchthavenvervoer ons om 3u00 kwam ophalen.

In Wetteren maakte we even een korte omweg zodat we ook Nathan konden oppikken.

De rest van de tocht, richting Charleroi, verliep zonder verdere problemen en we kwamen ruim op tijd aan in de luchthaven. Rune zag er verdacht uit en kreeg controle op explosieven. Toen iedereen in transithal 2 was zagen wij de vlucht niet staan op het bord. Nathan dacht dat het vertrek dan vanuit transithal 1 zou zijn en de ganse groep kon, via een omweg wegens werken, verhuizen. Eens aangekomen in transithal 1 zagen we onze vlucht staan op het bord … jawel, in transithal 2. Opnieuw begon onze kleine volksverhuizing.

De rest ging redelijk vlot. Rune had een te grote shampoo fles mee bij de douane en Erik kreeg te horen dat je er geen foto’s mocht nemen.

We vlogen met TuiFly in een Boeing 737. Enfin wij vlogen niet, daar hadden wij een piloot voor.

Om 6u35 stegen wij op voor een betrekkelijk kalme vlucht. Velen lagen te slapen. Enkel een bende rumoerige feestvierders (vrijgezellen party) maakten af en toe lawaai.

Udoka kwam ons ophalen op de luchthaven. Na even zoeken vonden we elkaar en voerde hij ons naar zijn schoonouders waar we konden ontbijten. Dit was meteen ook het gastgezin van Erik en Mieke. Lekkere koeken, vers van de bakker gingen vlot binnen. Daar hij nog naar zijn werk moesten, gingen wij naar het strand, amper enkele honderd meter verder. Erik had geen zwemshort bij en dus besloten wij even langs een store te passeren. Vooral de flessenopeners hadden veel bijval bij de deelnemers, enkel Ginny vond deze wat klein. Volle zon, helder water en proper zand lagen op ons te wachten. Nathan besloot eerst nog enkele kilometers te gaan lopen, wij doken het zalig frisse water in. Wat zwemmen, wat ravotten en een beetje het varken uithangen …

Na een uurtje wilde iedereen wat genieten van de zon op het strand, al snel begonnen de jongsten te oefenen met iemand begraven. Trainen voor na het tornooi, you never know.

We besloten nog iets te gaan drinken op de strandbar, met in ons achterhoofd een toiletbezoek. Dat laatste viel in duigen, dus gingen we maar opnieuw naar de schoonouders.

We werden er weer te goed ontvangen. Schoonvader Miguel haalde de flessen boven voor het aperitief, om 15 uur ongeveer, moet kunnen.

Sporters als wij zijn, sloegen wij dit beleefd af en hielden het bij water en cola. Udoka’s schoonmoeder, Rafaëla, had voor ons gekookt. Rundswangen met aardappelen, rijst en wortelen. Eenvoudig en lekker. Het vlees was zo mals dat het smolt in de mond. Eveneens hadden ze verse sinaasappelen geperst voor ons. Als dessert konden we fruit, roomijs en koffie of thee krijgen. Ook hier sloegen de meesten het roomijs af en gingen voor het fruit.

Udoka kwam even later van zijn werk  en had niet veel honger. Hij at slechts één goed gevuld bord, ongeveer dubbel als wij aten.

Op de planning stond een training in Palma in de dojo van de voorzitter van de Balearen. Deze ging door in een kleine dojo, met een zestal verschillende kleuren van matten en die pilaren in het midden. Er waren zo’n dertig judoka’s op de mat, erg veel plaats was er niet meer over.

“Den Belg” werd gevraagd om de training te leiden. Het werd een mix van fysiek en techniek, met wat randori op het einde. Iedereen bezweet, iedereen tevreden en de sfeer was erg hartelijk.

Na de training ging onze groep richting Paloma. Zij is de jeugdtrainster van Udoka en was gastvrouw voor de rest van de groep. Zij had verse pizza’s voorzien. En met vers bedoelen wij ook vers. Zelfs de deeg had ze zelf gemaakt. Enkel met de hoeveelheden sukkelde zij wat. Opnieuw wat het veel te veel. Moest de groep er enkele weken blijven en opeten wat ze kregen, hadden we heel wat zwaargewichten bij.

Erik en Mieke konden er niet van proeven en werden naar hun gastgezin gebracht. Rafaëla had een Mallorcaanse omelet voorzien, met aardappelen, eieren ajuin. Daarbij brood, tomaten en paprika. Mieke koos voor een wijntje, Erik  hield het op water.

Omstreeks 23u30 besloot Miguel om ons mee te nemen op een korte nachttrip door Palma. We kregen een prima rondleiding doorheen de stad en liet ons de diverse delen zien, met uitgebreide uitleg. Na een groot uurtje kwamen we terug zodat wij om 01u00 in ons bed konden kruipen. Hoe laat de rest ging slapen hoorden wij later wel 🙂