Gert Van Eester wist zich op het Provinciaal kampioenschap te selecteren voor het Vlaams kampioenschap. Dit ging door op zaterdag 17 oktober 2015 te Dendermonde. Alle medaillewinnaars van de vijf Vlaamse provincies kwamen er tegen elkaar uit. De categorie heren +100 kg is niet bepaald een lichte reeks. Enkele van de deelnemers straalden pure kracht uit.
Vooraleer de kampen te beginnen, kreeg Gert het bericht dat hij dopingcontrole had. Een goede zaak volgens Erik. Op deze manier blijft de sport clean.
Gert mocht het in zijn eerste kamp opnemen tegen de kampioen van West Vlaanderen. Deze kon Gert snel werpen met Harai Goshi en kreeg er een Waza Ari voor. Als hij enige tijd later nogmaals Harai Goshi inkomt, slaagt hij erin om Gert te Werpen in Ippon. Gert schuift door naar de herkansingsronde.
Zijn tweede kamp verloopt iets vlotter. Gert geraakt met de tegenstander op de grond. Na een omkeertechniek slaagt Gert erin om de tegenstander tot opgave te dwingen met een armklem (Juji Gatame) en zo deze kamp te winnen met Ippon.
In de halve finale voor brons krijgt Gert opnieuw een kolos voorgeschoteld. Gert besluit dat aanval de beste verdediging is en komt al heel snel in. Zijn aanval met O Soto Gari is niet slecht, maar niet goed genoeg om te scoren. Als beide kampers even later op de grond komen, wil Gert opnieuw Juji Gatame proberen maar zonder succes. Even later komt Gert in met Harai Goshi, maar de tegenstander slaagt erin Gert ge counteren met Ko Uchi Gari en de Ippon Binnen te rijven. Gert moet zich tevreden stellen met een zevende plaats. Geen medaille, geen ticket naar het Belgisch kampioenschap maar wel goed gewerkt. Tenslotte is een zevende plaats op het Vlaams kampioenschap zeker niet slecht.