Onze drie medaillewinnaars van het Provinciaal kampioenschap mochten op 6 en 7 februari strijden voor een Regionale medaille en een ticket voor het Belgisch kampioenschap.

Izaak Bogaert kwam zaterdag 6 februari aan de beurt.

Hij viel goed aan en kon de tegenstander werpen met Seoi Nage, echter niet genoeg om te scoren volgens de scheidsrechter. Als hij even later opnieuw werpt met Seoi Nage, komt er ook geen score. Izaak gaat vervolgens over naar Juji Gatame maar kan dit niet afwerken. Ondertussen drijft de tegenstander Izaak steeds naar de kant van de mat en duwt hem buiten. Telkenmale krijgt Izaak een Shido tegen wegens buitenstappen. Als Izaak de tegenstander kan werpen met Tomoe Nage krijgt hij een Yuko. Ook nu wil Izaak verdergaan met Juji Gatame maar kan niet scoren. Als de kamptijd verkopen is, merkt Erik dat er ook voor de tegenstander een Yoko op het bord staat. Geen idee waar die vandaan komt. Daar Izaak enkele Shido’s heeft, verliest hij deze kamp.

De tegenstander geraakt niet verder dan de eerste ronde en Izaak heeft geen herkansing meer.

De zondag was het aan de dames.

Ginny Van Hecke begint aan haar eerste kamp. De tegenstander kan haar werpen met O Uchi Gari en krijgt er een Yuko voor. Ze slaagt erin om Ginny verder op de grond te houden en bekomt een Ippon. Ginny gaat naar de herkansingen. In haar eerste herkansingsronde kan de tegenstander haar werpen met Harai Goshi wat haar een Waza Ari opbrengt. Als ze Ginny de resterende tijd kan vasthouden met Gesa Gatame krijgt ze Ippon en Ginny verliest haar kans voor het Belgisch kampioenschap.

Pauline Serie is de volgende die kampt. In haar eerste kamp komt de tegenstander Seoi Nage in. Ze kan Pauline niet werpen, maar daar Pauline een koprol maakt, krijgt de tegenstander een Waza Ari. Ze slaagt erin om Pauline wast te houden en bekomt zo een Ippon.

Ook Pauline vliegt naar de herkansingen. Daar neemt ze de tegenstander in de nek. Deze kan onder de arm door werpen met O Soto Gari wat een Waza Ari opleverde. Ze kan Pauline vasthouden met Gesa Gatame en na enige tijd geeft Pauline op. Later bleek dat zij haar sleutelbeen had gebroken. Via het Rode Kruis werd Pauline naar het ziekenhuis gebracht.

Jammer genoeg geen Belgisch kampioenschap voor ons. Gelukkig geneest het sleutelbeen van Pauline heel goed.