Voor de eerste maal organiseerde het Provinciale comité het regenboogkampioenschap voor U15U21+ te Oost Vlaanderen. Ook dit ging door in de loods te Koewachtstraat 9, 9180 Moerbeke. De datum van het gebeuren was zondag 20 december. Svea en Ewout gingen mee als coaches. Ginny Van Hecke, Robin Van Hecke, Alexander Laby, Rune Duquenne en Thomas Baete schreven zich in om deel te nemen.

Ginny Van Hecke kampte in de categorie tot 57 kg. In haar eerste kamp slaagt zij erin om de tegenstander op grond te controleren met Gesa Gatame en Ippon te scoren. Zowel in haar tweede als in haar derde kamp slagen de tegenstanders erin om Ginny op grond te houden met Gesa Gatame.

Thomas Baete kampt in de categorie tot 55 kg. Als hij in zijn eerste kamp Tomoe Nage inkomt, kan hij de tegenstander werpen en Ippon behalen.
In zijn tweede kamp komt Thomas opnieuw Tomoe Nage in en krijgt er een Waza Ari voor. Thomas slaagt er echter in om de kamp af te werken en de tegenstander te dwingen tot opgave door middel van Hadaka Jime. Thomas behaald goud op dit kampioenschap.

Robin Van Hecke kampt in de categorie tot 73 kg. Hij begint goed aan zijn eerste kamp, maar geraakt snel achter op score. Als de tegenstander hem op grond kan controleren, slaagt Robin er niet meer in zicht te bevrijden. In zijn tweede kamp laat Robin zich teveel in de nek nemen. Ook loopt hij teveel achter de tegenstander. Beiden geraken op grond, maar Robin slaagt erin om een houdgreep te verbreken door het been van de tegenstander in te sluiten. De tegenstander slaagt erin om Robin tweemaal te werpen met O Uchi Gari, wat hem telkens een Waza Ari opleverde.

Ook in zijn derde kamp begint Robin goed. Tot tweemaal toe komt Robin Uchi Mata in maar kan er niet mee scoren. Als hij tenslotte in Ushiro Gesa Gatame geraakt, kan de tegenstander hem de resterende tijd controleren.

Alexander Laby komt uit in de categorie tot 42 kg. Als hij in zijn eerste kamp Seoi Otoshi inkomt levert dat hem een ippon op. Zijn tweede kamp is al een pak moeilijker. Alexander valt heel veel aan. Ippon Seoi Nage, zowel links al rechts, maar slaagt er niet echt in om te scoren. Als hij een zoveelste poging onderneemt om te werpen, kan de tegenstander hem overnemen en scoren.
De derde kamp van Alexander is dan wel weer een topper. Snel kan hij de tegenstander gooien met Seoi Otoshi en Ippon behalen. Bij zijn laatste kamp heeft hij opnieuw succes. Hij kan de tegenstander werpen met Seoi Nage en het brons grijpen.

Rune Duquenne is maar met twee in zijn categorie. Voor hem is het best of tree. Hij wint zijn eerste kamp met Ippon. Als hij ook zijn tweede kamp kan winnen met Ippon (via Gesa Gatame) behaald ook Rune een welverdiende gouden medaille op dit kampioenschap.

Uitslagen van dit tornooi

  • Derde plaats:
    Van Hecke Ginny
    Laby Alexander
  • Eerste plaats
    Duquenne Rune