De Provinciale kampioenschappen jeugd gingen ook dit jaar door te Aalter. Zes van onze leden schreven zich in om deel te nemen. Een persoon voelde zich niet klaar en haakte af. Bleven er nog 5 over. Ginny Van Hecke, Pauline Serie, Thomas Baete, Robin Van Hecke en Izaak Bogaert waren paraat om onze club te verdedigen. De U15 dames was gekenmerkt door een lage opkomst. Bij enkele categorieën was er slechts één deelneemster.

Ginny Van Hecke – dames U15 -57 kg, had niet veel geluk, zij was enigste in haar categorie. Daardoor kon ze niet kampen en werd meteen Provinciaal kampioene. Niet haar schuld, op andere tornooien heeft ze wel tegenstanders. Deze moesten maar opkomen.

Pauline Serie – dames U15 – 48 kg, zat in een poule van 4. In haar eerste kamp valt ze  goed aan, komt Koshi Guruma links in maar kan niet scoren. Als ze een tweede maal Koshi Guruma inkomt, blokt de tegenstander maar Pauline van verder gaan met Ko Uchi Gari en werpen. Ze krijgt er een Yuko voor en kan de kamp afwerken door de tegenstander met Gesa Gatame te houden op grond. Een welverdiende ippon is voor haar.

Haar tweede kamp is tegen Bombello uit Wachtebeke. Beiden kennen elkaar en te tegenstander is sterker, dat wisten wij. Toch gaat Pauline ervoor en valt aan. Beiden geraken op de grond maar niemand kan de tegenstander controleren. Even later duwt de tegenstander Pauline naar buiten. Pauline duwt terug en de tegenstander komt een linkse heupworp in en behaald terecht ippon.

De laatste kamp van Pauline is meteen ook het rapst voorbij.  Ze valt direct aan met Koshi Guruma en kan verder vasthouden met Gesa Gatame. Een mooie tweede plaats voor Pauline.

Thomas Baete – U18 -55 kg kampt in een reeks van 16 deelnemers. In zijn eerste kamp komt hij snel Tomoe Nage in en wil erna naar houdgreep gaan maar kan niet scoren. Kort erna valt Thomas aan met Harai Goshi maar kan ook niet scoren. De scheidsrechter ziet dat Thomas het been van de tegenstander aanraakte en Thomas krijgt Hansoku Make (uitsluiting door overtreden van de reglementen). Jammer om op zo’n manier te moeten verliezen. Daar de tegenstander zijn verdere kamp niet kan winnen, heeft Thomas geen herkansing meer.

Robin Van Hecke – U18 -73kg zit eveneens in een reeks van 16 deelnemers. Zij is vrijgeloot voor de eerste ronde. In zijn eerste kamp (tweede ronde) blijven beide tegenstanders zoeken naar de goede Kumi Kata. Even later ziet Robin zijn kans om Harai Goshi in te komen. De tegenstander weet niet wat er gebeurd en valt plat op de rug. Een schitterende Ippon waar zelf Robin van verschiet.

In zijn tweede kamp staat Robin tegen De Laat. Deze kan Robin werpen met Seoi Nage en verder controleren met Yoko Shiho Gatame en krijgt Ippon. Een terechte winnaar.

Robin staat in de herkansingen. De tegenstander wil Robin werpen met Seoi Nage, maar kan geen score nemen. Als Robin even later Harai Goshi inkomt voelt hij weerstand van de tegenstander, hij keert terug en de tegenstander maakt van de gelegenheid gebruik om Robin te werpen met Ko Soto Gari. Robin moet zich tevreden stellen met een zevende plaats.

Izaak Bogaert – U18 -60 kg kampt in een reeks met 32 deelnemers. Het lijkt een onmogelijke opgave.  Izaak begint met volle vertrouwen aan zijn eerste kamp. Al heel snel geraken beide judoka’s op de grond. Izaak zoekt opening en kan ten slotte Juji Gatame aanzetten. De tegenstander geeft op en Izaak wint met Ippon.

De tweede kamp begint hard tegen hard. Niemand kan werpen en ook in deze kamp geraken beiden snel op de grond. Izaak laat weer zijn dat hij een echte grondkamper is. Heel snel heeft hij de tegenstander onder controle en kan hem dwingen tot overgave door verwurging. Ook deze tegenstander moet zich gewonnen geven.

Izaak geraakt in de halve finale. Hij kent zijn tegenstander (Jacobs) en heeft er nog nooit van gewonnen. Erik moet Izaak mentaal oppeppen. Izaak ziet in dat hij waarschijnlijk zal verliezen en dus alle risico’s kan nemen. Eens de kamp begonnen gaat hij er volop voor. Hij kan echter de tegenstander niet werpen. Eens op de grond wil Izaak de tegenstander klemmen met Juji Gatme, maar zonder veel succes. De tegenstander probeert Izaak buiten de duwen en bekomt enkele punten door Shido op Izaak. Even later komt de tegenstander Seoi Otoshi (drop Seoi Nage) in en Izaak gaat opnieuw over naar Juji Gatame. De tegenstander kan zich bevrijden en opnieuw geen score voor Izaak. Als de tegenstander een heupworp inkomt, kan Izaak overnemen met Tani Otoshi.  Heel snel kan Izaak overgaan naar Juji katame en het deze maal afwerken. Ook deze kamp moet de tegenstander opgeven.

Izaak staat in de finale. Deze tegenstander is wat te sterk voor Izaak. Hij kan Izaak werpen met Seoi Otoshi, maar kan geen score behalen. Izaak wil overgaan naar grondwerk, maar de tegenstander slaagt erin om Izaak te klemmen met Juji Gatame. Een welverdiende Zilveren medaille voor Izaak.

Resultaten van dit kampioenschap:

  • Zilver:
    • Pauline Serie
    • Izaak Bogaert
  • Goud:
    • Ginny Van Hecke