Zaterdag 8 oktober ging te Kruishoutem het Provinciaal kampioenschap Oost Vlaanderen voor Seniores door. Volgens de reglementering van de Vlaamse Judofederatie mogen Beloftes (U18) en Juniores (U21) ook deelnemen. Robin Van Hecke, Victor Tuytte en Thomas Baete schreven zich in om te strijden voor de kampioenstitel.
Victor Tuytte kwam als eerste aan bod en had meteen een zware tegenstander vast. hij komt diverse malen in maar kan niet scoren. Als beiden op de grond geraken slaagt de tegenstander erin om Victor te dwingen tot overgave door een armklem. In zijn volgende kamp wordt hij zelf uitgeschakeld en Victor mag niet naar de herkansingen.
Robin Van Hecke heeft ook een zware tegenstander in zijn eerste kamp. Hij zet alles op alles en valt constant aan. De tegenstander heeft het moeilijk met hem, maar Ronin slaagt er niet in om punten te maken. Als beiden even later op grond geraken, moet ook Robin opgeven wegens armklem.
In de herkansingen wil Robin inkomen maar de tegenstander slaagt erin om hem te werpen met Harai Goshi.
De kamp gaat verder door op grond tot de tegenstander Robin kan vasthouden met Gesa Gatame.
Thomas Baete is de laagste graad van dit kampioenschap. In zij eerste kamp kan hij de tegenstander werpen met Uchi Mata en krijgt er een Yuko voor. Als hij even later Tomoe Nage inkomt, kan de tegenstander net op tijd meedraaien en komt op de voeten terecht. Zijn aanval met Seai Nage levert hem ook geen punten op. Thomas ziet kans om hem te werpen met Soto Makikomi en krijgt een verdiende ippon.
Daar de reeks klein was, en Thomas in de eerste ronde was uitgeloot, staat hij in de halve finale. Zijn tegenstander is te sterk en kan Thomas werpen met Sasae Tsurikomi Ashi. Hij krijgt er geen score voor maar doet verder op grond en kan Thomas verwurgen.
Thomas komt in de herkansingen in de finale voor brons. De tegenstander duwt hem buiten wat een strafpunt kost voor Thomas. Als hij Tomoe Nage wil inkomen kan Thomas niet scoren. Ook op grond kan geen van beiden de overhand bekomen. Als Thomas even later Harai Goshi wil inkomen kan de tegenstander hem overnemen en bekomt Ippon. Thomas moet zich tevreden stellen met een vijfde plaats.

Men mag niet vergeten dat dit een senioren kampioenschap is. U18 en U21 mogen meedoen. Daar onze judoka’s allen U18 waren en dus twee categoriën hoger kampten, mogen wij zeker niet klagen van hun inzet. Geen medailles maar toch een dikke proficiat.