Vijf van onze jeugdleden schreven zich in om deel te nemen aan dit seniorentornooi. Wegens ziekte moest Konstantijn Chantzos forfait geven. Dus zakten wij met vier deelnemers af naar Kruishoutem om deel te nemen aan het provinciaal kampioenschap. Datum van het gebeuren was zaterdag 14 oktober. Oost Vlaanderen is altijd al een grote judoprovincie geweest en dat was te merken aan het aantal deelnemers.

Ginny Van Hecke staat in een poule van vijf en moet dus viermaal kampen.
Ze is als eerste aan de beurt. Als ze de tegenstander wil werpen met Soto Makikomi is dat net niet voldoende om te scoren. De tegenstander wil haar werpen met O Soto Gari maar ook deze techniek levert geen punten op. De tegenstander is lastig en neemt Ginny steeds in de nek vast. Als zij Ginny wil werpen met Soto Makikomi is ook deze techniek te weinig om te scoren. Ginny valt weer aan maar de tegenstander kan haar counteren met Tani Otoshi en krijgt er Waza Ari voor. Bij de volgende aanval van Ginny slaagt de tegenstander erin om over te stappen en haar te werpen met Ko Uchi Gari. Giny verliest met Ippon.
Ginny staat in haar tweede kamp. De tegenstander komt snel Tani Otosi in en kan Ginny de resterende tijd controleren met Gesa Gatame.
Ook haar derde kamp is snel voorbij. Beiden geraken snel op de grond en de tegenstander kan Ginny controleren met Sankaku Gatame.
Ginny begint aan haar vierde en laatste kamp. Als de tegenstander Uchi Mata inkomt, kan ze Ginny werpen en krijgt er Waza Ari voor. Ze slaagt erin om verder te gaan op de grond en kan Ginny controleren met Gesa Gatame.
Jammer genoeg geen medaille voor Ginny.
Robin Van Hecke is de volgende aan de beurt. Zijn categorie, de heren tot 73 kg, is heel druk bezet. Zijn eerste tegenstander kan Robin snel werpen met Uchi Mata en krijgt er Ippon voor.
Robin zit al direct in de herkansingen. Daar wil de tegenstander hem werpen met een linkse Harai Goshi en krijgt er Waza Ari voor. Als Robin Harai Goshi en later Tomoe Nage inkomt, is het steeds te weinig om te scoren. De tegenstander komt nogmaals Harai Goshi in en kan Robin plat op de rug werpen. Ook voor Robin geen medaille.
Rune Duquenne is aan de beurt. Hij kamptin de categorie tot 66 kilogram. Als hij Uki Waza inkomt, lukt het hem niet om punten te scoren. Ook zijn Makikomi is te zwak om de tegenstander te kunnen werpen. Als hij even later in Sankaku Gatame geraakt, slaagt hij er niet in zich te bevrijden en verliest deze kamp met Ippon.
Erik is net te laat om de tweede kamp van Rune te kunnen zien (Hij kwam net van de laatste kamp van Robin). Erik ziet Rune nog net over de rug van de tegenstander gaan (O Goshi) en plat op de rug landen. Ook voor Rune geen medaille.
Lucas Handekyn is als laatste aan de beurt In zijn eerste kamp komt de tegenstander snel Seoi Nage in maar kan niet scoren. Lucas wil hem vegen met De Ashi Harai maar wordt over genomen met Harai Goshi en gaat plat op de rug. Ippon voor de tegenstander.
In de herkansingen geraken beiden op de grond na een mislukte Tomoe Nage. De tegenstander slaagt erin Lucas te doen opgeven met Juji Gatame.
Ook voor Lucas geen medaille op dit tornooi.