Zeven van onze leden namen zaterdag 24 januari deel aan de Provinciale kampioenschappen Oost Vlaanderen te Aalter.

Ginny Van Hecke U15 -48kg.
Ginny mocht de spits afbijten en kon als eerste kampen. In haar eerste kamp liet zij zich echter heel snel werpen, wat waza ari opleverde voor de tegenstander. Deze kon het verder afwerken met houdgreep en Ginny werd richting de herkansingen gestuurd.
In haar tweede kamp probeerde ze wel aan te vallen, maar kwam van veel te ver in. Haar tegenstander kon makkelijk overstappen op een Koshi Guruma en Ginny werpen met dezelfde worp. Hiervoor kreeg zij ook waza ari en kon Ginny de resterende tijd bedwingen in houdgreep.

Viktor Tuytte U15 -60kg
Viktor zit in een poule van vijf. Hij begint aan zijn eerste kamp tegen een sterke tegenstander. Deze kan hem al snel gooien met Ippon Seoi Nage en krijgt er waza ari voor. Viktor begint te blokkeren en wordt ervoor bestraft met Shido. Als hij naar de rug van de tegenstander loopt kan deze O Goshi inkomen en ippon scroren.
Zijn tweede kamp is stukken beter. Viktor slaagt er in om Waza Ari ts scoren. Even later kan hij de tegenstander overnemen met Tani Otoshi en wint deze kamp met Ippon.
Viktor begint vol goede moed aan zijn derde kamp. Zijn vorige overwinning deed zijn moreel sterk stijgen. Hij kan de tegenstander stevig vastnemen en werpen met Harai Goshi. Een welverdiende ippon.
Viktor staat in zijn laatste kamp. Hij komt snel en stevig in. De tegenstander slaagt er niet echt in om Viktor te domineren. Viktor kan een worp overnemen met Tani Otoshi, wat hem Waza Ari opleverd. Viktor kan de tegenstander nog tweemaal werpen en krijgt er telkens een yuko voor. Viktor wint deze kamp en behaald een mooie zilveren medaille. Heel goed gewerkt.

Elias Sleulders U15 -60kg en Robin Clément U15 -60 kg zitten samen in dezelfde poule. Reeds vanaf hun eerste kamp staan ze tegenover elkaar. Een sportieve kamp die heel snel voorbij was. Elias slaagt erin om Robin te werpen met Ko Uchi Gari en krijgt ippon.
Robin begint zijn tweede kamp met goede moed. Als de tegenstander Tai Otoshi wil inkomen, neemt Robin hem over en krijgt Waza Ari en probeert de kamp af te werken met houdgreep. De tegenstander kan zich bevrijden en Robin behaald geen punten voor de houdgreep. Iets later kan Robin de tegenstander werpen met O uchi Gari en krijgt er nogmaals Waza Ari voor. Robin wint zijn tweede kamp.
Elias is aan de beurt en maakt er niet veel spel van. Hij neemt de tegenstander vast, tilt die omhoog en steekt zijn heup erin om te werpen. Een schitterende Utsuri Goshi en een volle ippon.
Robin begint aan zijn derde kamp en komt heel snel Ippon Seoi nage in, wat hem de volle score opleverd.
Elias begint aan zijn finale kamp. Na amper 10 seconden kan hij de tegenstander werpen met Ko Uchi Gari en krijgt er Waza Ari voor. Even later komt hij Haria Goshi in en krijgt de volle Ippon.
Elias wint goud en behaald voor de tweede maal de titel van Provinciaal kampioen. Proficiat.
Robin behaald een tweede plaats. Hij verloor enkel van Elias en legde eveneens een prachtig parcours af. Proficiat.

Julie Vanden Bussche U18 -48kg
In haar eerste kamp geraakt ze al heel snel in houdgreep. Julie slaagt er niet in zich te bevrijden en verliest deze kamp met ippon. Zij wordt naar de herkansingen verwezen.
In deze kamp worden beide judoka’s bestraft voor passiviteit. Als ze op de grond geraken, kan de tegenstander Julie doen opgeven met een armklem. Julie moet zich tevreden stellen zonder medaille.

Robin Van Hecke U18 -66kg
Robin is wat overdonderd door de tegenstander. Hij laat zich werpen met Harai Goshi en verliest zijn kamp met Ippon. Daar de tegenstander ook zijn volgende kamp verliest, krijgt Robin geen herkansing.

Izaak Bogaert U18 -55kg
Izaak zit en een zware loting. Zijn eerste ronde is hij wel vrijgeloot, maar in zijn eerste kamp komt hij al onmiddellijk uit tegen de regerende Belgisch kamioen. Izaak weet dat hij weinig kans heeft en besluit om de tegenstander niet te laten aanvallen. Hij komt vaak in, maar de tegenstander slaagt erin hem te werpen met Ippon Seoi Nage, waarvoor hij een yuko krijgt. Izaak ziet zijn kans en zet een verwurging aan. Tot grote verbazing van zowat iedereen moet de tegenstander opgeven en Izaak wint deze kamp met ippon.
Zijn tweede kamp begint goed. Izaak kan diverse malen gooiten en krijgt er punten voor. Hij kan de tegenstander zelfs even vasthouden met Gesa Gatame en er yuko voor krijgen.
Als hij opnieuw werpt raakt hij even de broek van de tegenstander aan met zijn hand en wordt bestraft met Hansoku make. Ons inziens volkomen onterecht, maar de scheidsrechter heeft het laatste woord. Izaak komt terecht in de herkansingsronde.
Zijn kamp voor het brons is alles of niets. Mentaal zit Izaak wat down wegens de vorige bestraffing. De eerste minuut van de kamp is hij er niet echt bij. Coach Erik moest alle moeite doen om hem weer op te peppen. Vanaf de tweede minuut herpakt Izaak zich en begint de kamp te domineren. Hij slaagt erin om de tegenstander de controleren met een armklem en deze moet tot zijn frustratie opgeven.
Een heel mooie bronzen medaille voor Izaak. Zijn eerste kamp (tegen de regerende Belgisch Kampioen) was waarschijnlijk wel de verrassing van de dag.
Coaches Erik en Svea zijn erg tevreden over de resultaten. Vier van de zeven deelnemers mogen doorstoten naar de Regionale kampioenschappen.