image001Gert Van Eester en Bino Maiheu namen deel aan dit kampioenschap. Dit ging door in de sporthal van Kruishoutem om zaterdag 10 oktober 2015. Coach Erik kwam na de weging aan en trof er onze twee (zenuwachtige) judoka’s aan. Beiden waren gewogen en konden kampen in de categorie +100 kg.

Bino Maiheu begon met de openingskamp. Hij viel constant aan. De ene maal met Uchi Mata, de andere maal met Seoi nage. Toch slaagde hij er niet in om de tegenstander te vloeren. Als de tegenstander even later inkomt, wil Bino hem counteren met Sasae Tsurikomi Ashi. De tegenstander slaagt er echter in Bino op de rug te krijgen wat hem een Ippon opleverde. Bino moet naar de herkans-ingsronde.

Gert Van Eester mag de volgende kamp doen. Zijn tegenstander blijkt over heel wat kracht te beschikken. Beiden geraken even op de grond, maar niemand kan scoren. Als Gert even later inkomt met O Soto Gari, geraakt hij niet door de verdediging van de tegenstander. Even later komt deze Tomoe Nage in en kan een Yuko behalen. Nog wat later komt Gert opnieuw O Soto Gari in, beiden geraken op de grond en de tegenstander kan Gert vasthouden met Kuzure Kami Shiho Gatame wat hem een Ippon opleverde. Ook Gert komt in de herkansings-ronde terecht.
Bino Maiheu kampt voor het brons in de herkansingen. Hij wil de tegenstander werpen met Seoi Nage, maar komt van te ver in. Als Bino iets teveel blokt, geeft de scheidsrechter hem een Shido. Bino probeert de tegenstander te werpen met Harai Goshi. Deze kan hem overnemen en krijgt er Waza Ari voor. Hij slaagt erin om Bino op grond vast te houden en zo het brons te veroveren.

Gert Van Eester kampt nu ook voor het brons. Al snel komt hij O Soto Gari in en krijgt er een Yuko voor. Gert staat op voorsprong en zijn moreel gaat omhoog. Iets later komt hij nogmaals O Soto Gari in, deze maal links, maar kan niet scoren. Als hij een derde maal dezelfde worp inkomt, krijgt hij er nogmaals een Yuko voor, maar deze maal kan hij de tegenstander vasthouden met Yoko Shiho Gatame en ippon behalen. Meteen wint hij ook de bronzen medaille op dit kampioenschap. Proficiat.

Beide judoka’s mogen trots zijn op hun prestatie van deze dag. De kampen die ze niet wonnen werden niet zomaar weggegeven. De tegenstanders hadden een zware kluif aan beide kampers.